Naslovna » Izlasci » Shopping » BenQ VW2430H – vrhunski multimedijalni monitor
BenQ VW2430H – vrhunski multimedijalni monitor

BenQ VW2430H – vrhunski multimedijalni monitor

Kompanija Benq jedna je od kompanija sa ubedljivo najboljom ponudom monitora u kategoriji dvadesetčetvorki uz poseban naglasak na gejming, neobična i veoma lepo isbalansirana rešenja.

Istina, tržište monitora već nekoliko godina stagnira, međutim, ono što je zanimljivo je činjenica da su monitori sa većim dijagonalama ekrana sve zanimljiviji krajnjim korisnicima, a posebno modeli sa dijagonalama ekrana od 24 inča koji su od pre nekih šest do osam meseci naglo postali povoljniji zbog rapidnog pada cena panela u toj klasi.

Upravo zato predstavljamo jedan od nama trenutno najlepših i najzanimljivijih monitora u kategoriji od 24 inča koji upravo potpisuje Benq.

BenQ VW2430H je ubedljivo jedan od najlepših monitora koji se može kupiti na domaćem tržištu, a svojoj privlačnosti ponajviše može da zahvali blago zakrivljenim ivicama i činjenici da su dizajneri nosač displeja pomerili više udesno čisto iz fazona koji se na kraju ispostavio kao veoma dobar potez.Promo

Izrada je očekivano vrhunska za ovaj brend – monitor je napravljen od pune plastike koja se ne haba i ne grebe, a njegova konstrukcija je čelična što mu daje na maksimalnoj stabilnosti na najrazličitijim podlogama.

Ono što je na ovom monitoru posebno zanimljivo je mali dodatak zelene boje koji je u stvari držač za mobilni telefon ili platne kartice. Sam dodatak pored toga što je veoma koristan ostavlja i utisak jedne lepo smislene dekoracije, a to današnji kupci cene i vole.

Idealan za igranje igrica…

Mnogo bitnije od dizajna je kvalitet slike koji nudi jedan monitor, a VW2430H i na tom polju briljira i to prvenstveno zato što njegovo srce čini VA panel koji u poređenju sa ostalim panelima donosi mnogo realističniju reprodukciju boja i značajno bolju detaljnost.

Primera radi popularni Altona i kolor testovi su pokazali da je reprodukcija boja kod VW2430H monitora na nivou reprodukcije koju nude Apple-ovi Retina ekrani, a svi znamo da su Retina displeji reperi za besprekoran kvalitet. Sa druge strane i pomenuta detaljnost u jako visokoj klasi i to se najbolje vidi kada se na ovom monitoru startuju neke zahtevnije igrice.

Tajna se u biti krije u tome što 8-bitni VA panel isporučuje uglađeniji i stabilniji prelaz boja tako što reprodukuje ukupno 16,7 miliona nijansi boja istovremeno. Kada se sve sabere i oduzme nije teško zaključiti da je VW2430H idealan monitor za prikaz multimedije u visokoj rezoluciji, ali i za igranje igrica i prelom grafike.

Da bi sve na VW2430H monitoru bilo besprekorno brine se i njegov OSD koji je Benq osmislio tako da korisniku bude sve na dohvat ruke. Isti je opremljen i sa sjajnim naprednim opcijama, pa tako postoji poseban režim za čitanje tekstova na Web-u i Word-u, kao i režimi za rad sa grafikom i 3D objektima.

Od ostalih bitnih karakteristika ovog monitora izdvaja se još njegova konektivnost, kao i činjenica da spada među najmanje potrošače energije u svojoj klasi.

Sve u svemu VW2430H je jedan moderan i veoma interesantan monitor koji nudi mnogo više od konkurentskih rešenja za sasvim pristojnu količinu novca. Nama se makasimalno dopao, a verujemo da će i vama!

Cena (sa PDV-om): 23.799 RSD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.