Naslovna » Izlasci » Film » DKSG: Filmski Dan zaljubljenih
Zbog tebe promeniću prezime
Zbog tebe promeniću prezime

DKSG: Filmski Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih biće obeležen i u Domu kulture „Studentski grad“ – filmskim programom.

U okviru redovnog ciklusa „Panorama“ u Maloj sali biće prikazana dva španska filma – „Zbog tebe promeniću prezime!“ i „Nesuđena mlada“.

Ulaz je besplatan.

Zbog tebe promeniću prezime

Na šta smo sve spremni kako bismo osvojili nekoga ko nam se mnogo dopada? Da li bismo promenili svoj lični identitet, svoje ime i prezime i rodni grad kako bismo nekoga ubedili da smo prava osoba za nju ili njega?

Rafa je momak iz Sevilje koga interesuju samo lepe stvari, izgled i žene. Nikada nije izašao iz Andaluzije, ali odlučuje da napusti rodni kraj zbog Amaje, mlade Baskijke koja, za razliku od ostalih žena koje je upoznao, odoleva njegovim zavodničkim tehnikama.

Zbog toga i uprkos savetima prijatelja koji mu predviđaju neuspeh, odlučuje da otputuje u mesto svoje izabranice, u srce Baskije, kako bi je ubedio da je ona ljubav njegovog života i da je on pravi čovek za nju.

Režija: Emilio Martin Lazaro
Uloge: Dani Rovira, Klara Lago
Proizvodnja i trajanje: Španija, 2014 / 98 minuta

Nesuđena mlada

Da li postoji išta gore od toga da budeš pozvana na venčanje bivšeg dečka?

Svakako da postoji – da budeš pozvana na takva tri venčanja za mesec dana i da pritom ne umeš da odbiješ nijedan poziv, a da je jedina osoba koja pristaje da ti na tim venčanjima glumi dečka tvoj novi asistent sa posla.

Režija: Havijer Ruiz Kaledra
Uloge: Inma Kuesta, Martin Rivas
Proizvodnja i trajanje: Španija, 2014 / 94 minuta
Festivali i nagrade: od 18 nominacija za Goja nagrade, u sedam kategorija je bio u finalnoj selekcij; Druga nagrada na festivalu Crne noći u Talinu, u Veneciji

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.