Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Karakondžule 99“, prvo nagrada pa premijera

„Karakondžule 99“, prvo nagrada pa premijera

Antiratni kabare “Karakondžule 99” u četvrtak 4. februara od 20 sati premijerno je pred beogradskom publikom, na sceni Akademije 28.

Predstava beogradskih glumica Aleksandre Manasijević i Marine Dimitrijević već je, sredinom januara, nagrađena za najbolje izvođenje u konkurenciji 19 zemalja, na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Šarm El Šeiku. Prethodno je komad premijerno izveden na festivalu u Alžiru, gde je izazvao veliko iteresovanje i pozive umetnicama za gostovanja u Francuskoj, Italiji, Maroku, Jordanu, Njujorku, Senegalu, Obali Slonovače…

U antiratnom kabareu “Karakondžule 99” se kroz simboličnu igru i satiričan pristup ratnoj temi prikazuju žrtva i agresor, kao i sav apsurd bilo kog rata. Predstava predstavlja apel onima koji izazivaju ratove, kako na našim prostorima, tako i širom sveta. Korišćenjem savremenih muzičko-scenskih elemenata, dve glumice menjajući likove, preživljavaju univerzalnu bol svih ljudi u svetu koji su ratovali i stradali. Karakondžule su bića iz mitološkog sveta, koja se pojavljuju u “nekrštenim danima i tada noću napadnu čoveka na selu i strašno ga psihički i fizički izmuče”. U ovom slučaju, u predstavi, karakondžule su personifikacija samog rata.

Koreografija: Tanja Popović
Scenario: Aleksandra Manasijević, Marina Dimitrijević
Kostimi: Aleksandra Manasijević, Marina Dimitrijević
Produkcija: Samteatar
Igraju: Aleksandra Manasijević, Marina Dimitrijević

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 500 dinara, na blagani Akademije 28, Nemanjina 28.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.