Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncertni spektakl Indexi i prijatelji 21. marta

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji 21. marta

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji, ponovno će biti priređen na pozornici Sava centra, 21. marta od 20.00.

Inicijator projekta i producent koncerata, Tomislav Kašljević, ponovno okuplja muzičare, nekadašnje članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007, uz uvek rasprodane dvorane i bezvremenske pesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike.

– Ovo je još jedan koncert posvećen legendama! Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi, a uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i Encom Lesićem. Čast mi je što je CD koji je snimljen na jednom od proteklih koncerata Indexi i prijatelji, nagrađen Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom – izjavio je producent Kašljević.

Ove će godine u postavi Indexa ponovo svirati nekadašnji članovi Indexa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej i Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).

Pesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pevaće vrhunski pevači s naših prostora – Željko Bebek, Dado Topić, Massimo, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Loša, Aki Rahimovski, Branko Đurić Đuro, Amel Ćurić…

Nostalgično i emotivno muzičko putovanje uz autentični zvuk Indexa, uz muziciranje nekadašnjih članova Indexa, te veliko muzičko i kulturno nasleđe jedne od najznačnijih grupa naših prostora koja je osnovana u Sarajevu davne 1962, svaki koncert u okviru projekta Indexi i prijatelji čini izuzetnim muzičkim doživljajem za koji se uvek traži karta više!

Karte su u prodaji po cenama od 1.800, 2.100, 2.400 i 2.700 RSD. Prodajna mesta: blagajna Sava centra i mreža Eventim. (danubeogradu.rs)