Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser House: Acoustic Blues Night

Mikser House: Acoustic Blues Night

U četvrtak, 3. marta od 21.00, u Mikser House-u biće organizovan Acoustic Blues Night.

Jedan od najznačajnijih bendova domaće blues scene Blues Trio održaće posle nekoliko godina pauze koncert u srpskoj presonici.

Grupu su još 1982. godine osnovali Dragan Ružić Macan (gitara i vokal), Petar Miladinović (usna harmonika) i Zoran Katrinka Kukac (mandolina i tamburica).

Repertoar sastavljen od blues, rock i jazz standarda izvodili su sa snažnim, zanimljivim i ubedljivim izrazom i vrlo brzo su u celoj Jugoslaviji prepoznati kao autentični predstavnici novog akustičnog zvuka. Sredinom 1980-tih izdavačka kuća DID Koper objavila im je „live“ kasetu (ako se neko još seća tog nosača zvuka).

Svirali su u Sava centru pre Johna Mayalla i Johna Hammonda, nastupali na svim jugoslovenskim i mnogim evropskim blues festivalima, objavili izdanja za sve naše relevantne izdavače PGP RTS, Blues Time Records, Vertical Jazz i Sorabia Disk.

Krajem 80-tih Kukac napušta bend i Macan i Pera ostaju sami kao „najmanji trio na planeti“. 1991. Macan se odselio u Švedsku, stekao novo umetničko ime, Homesick Mac, i napravio vrlo uspešnu muzičku karijeru, objavio tri solo albuma, od kojih je jedan sa legendom britanskog bluesa Samom Mitchellom. Od tada on i Pera održavaju bend na relaciji Beograd – Helsingborg.

Nastupi na Voxstocku, Blues Stocku, Šabačkom Jazz festivalu, u mnogim klubovima u Rusiji i Švedskoj samo su najvažniji trenuci u poslednijh dvadesetak godina.

Jedan takav koncert očekuje nas sigurno 3. marta u Mikser Houseu, kada će im se pridružiti i Nenad Mr Swagger Zlatanović (u poslednje vreme često sarađuje sa Perom Joeom) pa će publika imati priliku da na istom mestu, iste večeri sagleda i blistavu prošlost i isti takav sadašnji trenutak njihovog bluesa i uživa u zvuku akustične muzike kakav se ne može čuti često u ovim krajevima.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji (GigsTix) po ceni od 400 RSD, a na dan koncerta cena će biti 600 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.