Naslovna » Izlasci » Film » Oskar u Dvorani KCB od 11. do 17. februara
Oskar u Dvorani KCB: Mustang
Mustang

Oskar u Dvorani KCB od 11. do 17. februara

U Kolarčevoj 6 biće održana revija filmova „Oskar u Dvorani KCB“ od 11. do 17. februara.

U susret ovogodišnjoj dodeli Oskara biće prikazana tri izuzetna ostvarenja nominovana za ovu nagradu, nastala u svakom smislu daleko od Holivuda. Ne propustite tri uzbudljiva i posebna filma savremene svetske kinematografije.

Karte po ceni od 300 RSD mogu se kupiti na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, a radno vreme blagajne je od 16.00 do 21.00.

Oskar u Dvorani KCB: 45 godina
45 godina

45 godina (od 17.00)

Kejt i Džef su bračni par koji se priprema za proslavu 45. godišnjice braka. Nekoliko dana pre zabave Džef dobija pismo iz Švajcarske. U pismu ga obevaštavaju da su pronašli zamrznuto, potpuno očuvano telo njegove prve devojke, koja je stradala u snežnoj lavini pre pedeset godina, dok je sa njim bila na zimovanju. Vest pokreće niz preispitivanja u inače skladnom odnosu supružnika.

🎥 Nominacija za Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu – Šarlota Rempling

🎥 Nagrade: Berlin 2015 – Srebrni medved za najbolju glumicu i Srebrni medved za najboljeg glumca, Nagrada Evropske filmske akademije za najbolju glumicu, Edinburg – najbolja uloga u britanskom filmu, nagrada Michael Powell za najbolji britanski film, nagrade londonskih filmskih kritičara za najbolji britanski film, najbolju glumicu i najboljeg glumca, nagrada Coup de Coeur za najbolji film, Valjadolid – najbolja glumica

Režija: Endrju Hejg
Uloge: Šarlota Rempling, Tom Kortni

Oskar u Dvorani KCB: Mustang
Mustang

Mustang (od 19.00)

Savremena drama o pet tinejdžerki koje žive u udaljenom selu na obali severne Turske. Lale i njene sestre se vraćaju kući iz škole i, u susret letnjem raspustu, igraju se sa dečacima u moru. Bezazlena igra pokreće skandal koji će imati neočekivane posledice. Porodični dom se postepeno pretvara u zatvor i „mašinu za pravljenje devojaka za udaju“. Pet sestara, kojima je zajednički slobodarski duh, pronalaze način da zaobiđu ograničenja koja su pred njih postavljena.

🎥 Nominacija za Oskara za najbolji strani film

🎥 Nagrade: Kan 2015 – nagrada Europa Cinemas, Nagrada Evropske filmske akademije za najbolji debitantski film, Zlatni globus – nominacija za najbolji strani film, AFI Fest – nagrada publike, Čikago – nagrada publike, Odesa – Grand Prix i nagrada za najbolju režiju, Palm Springs – nagrada za najbolji debitantski film, Filadelfija – nagrada za najbolji film, Sarajevo – nagrada za najbolji film i nagrada za najbolju glumicu, Sevilja – nagrada publike, Stokholm – nagrada za najbolji scenario, Solun – nagrada publike, Valjadolid – nagrada publike i nagrada FIPRESCI

Režija: Deniz Gamze Erguven
Uloge: Gines Sensoj, Doga Zejnep Doguslu, Tugba Sunguroglu

Oskar u Dvorani KCB: Šaulov sin
Šaulov sin

Šaulov sin (od 21.00)

Oktobar 1944, Aušvic-Birkenau. Šaul Aušlander je jedan od zatočenih mađarskih Jevreja koji su izolovani u logoru sa surovim zadacima u nacističkoj mašineriji velikog istrebljenja. Tokom rada u jednom od krematorijuma, Šaul otkriva leš dečaka koga smatra za svog sina. Kako njegova grupa planira pobunu, Šaul odlučuje da izvrši nemoguć zadatak – da spasi telo deteta od plamena, pronađe rabina i priredi dečaku dostojnu sahranu. Potpuno se fokusirajući isključivo na svog glavnog junaka, Nemeš stvara originalan film o holokaustu iz do sada neviđene vizure.

🎥 Nominacija za Oskara za najbolji strani film

🎥 Nagrade: Kan 2015 – Grand Prix glavnog takmičarskog žirija i nagrada FIPRESCI međunarodnog žirija kritike, Zlatni globus za najbolji strani film, Nagrada Udruženja američkih kritičara za najbolji strani film, Nagrada Udruženja njujorških kritičara za najbolji debitantski film, Stokholm – nagrada za najbolju režiju, Zagreb – nagrada za najbolji film, Festival autorskog filma – nagrada kritike

Režija: Laslo Nemeš
Uloge: Geza Rorig, Levente Molnar, Urs Rehn

(danubeogradu.rs)