Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Plaćene stručne prakse u inostranstvu

Misliš li da nisi dovoljno kvalifikovan da baš ti stekneš praktično iskustvo u inostranstvu? Maštaš li da posle studija odeš u drugu zemlju, primeniš svoje teorijsko znanje i radiš izazovan posao? Prilika za to ti se ukazuje ovog februara!

Jedan od načina za to jeste Global Talent program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu. Uvek smo pri stavu da se u inostranstvu stvari bolje odvijaju, da je procenat zaposlenosti veći nego u Srbiji.Promo

Zbog toga ponekad i poželimo da napustimo našu zemlju. Ili možemo možda da unapredimo sebe i steknemo novo znanje u inostranstvu koje bismo primenili u svojoj zemlji? Program Global Talent ti upravo to i pruža, priliku za profesionalno iskustvo u inostranstvu namenjeno svim studentima završnih godina, apsolventima, diplomcima i masterašima.

Danas, 25. februara od 20.00, na Fakultetu organizacionih nauka biće održana prezentacija praksi, na koju je potrebno da dođeš da bi krenuo proces apliciranja za iste. Prijavi se OVDE.

Kroz ovaj program dobijaš mogućnost da utvrdiš svoje znanje na praktičan način. Usput možeš poboljšati komunikaciju na stranom jeziku koji znaš, naučiti neki novi, steći mrežu kontakata iz svih delova sveta i napraviti prve jasne korake u karijeri.

Praksa traje od tri do 18 meseci pa je na tebi da odabereš odgovarajuću za sebe i nakon toga to vreme iskoristiš na što bolji način.

Ono što je potrebno za ovu praksu jeste da si student poslednje godine, ideš na master ili si završio fakultet pre manje od dve godine, a mlađi si od 29 godina i znaš engleski. Ne treba zapostaviti ni tvoju želju za radom na sebi i svojoj budućnosti, želju za upoznanje novog dela sveta i upoznavanje ljudi iz različitih kultura.

Više informacija o programu i organizaciji možeš naći na našoj fejsbuk stranici, na našem web sajtu, dok sve prakse (Intern Abroad) i prijavu možeš naći na linku.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 126 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite sajt i Facebook stranicu.