Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Balkanski seks i grad – čipka i čokolada

Premijera: Balkanski seks i grad – čipka i čokolada

Predstava „Balkanski seks i grad – čipka i čokolada“ premijerno će biti izvedena 20. februara od 18.30 i 21.00 u UK „Vuk Stefanović Karadžić“.

Ovo je uzbudljiv performans nastao na osnovu knjige „Čipka i čokolada“ koja na duhovit način predstavlja mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu.

Neobične likove tumače mladi i talentovani glumci Ivana Panzalović, atraktivna profesorka u „Kursadžijama“, Đerić Čarni, kao i mlada Milena Matić-Lasić, supruga Frana Lasića, kao i Frano Lasić.

Dve žene, potpuno različite po izgledu i karakteru, govore o svemu što ih muči na duhovit način. Dva muška aktera, koja se bore za svoj prostor među ženama, zatvaraju krug nedoumica svojim savetima, šarmom i pesmom.

Performans se sastoji iz dramskih i muzičkih segmenata, a prožet je songovima koje izvode operska diva Gabrijela Ubavić, Frano Lasić i Zoran Paunović (grupa Jugosloveni).

Knjiga „Čipka i čokolada“ je svetlost dana ugledala na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu, neobična po formi i stilu pisanja čitalačku publiku je osvojila na prvi pogled. Potpisuju je tri autora Antileta Živković, Danijela Božičković Radulović i Stanko Holcer.

Režija predstave je poverena Franu Lasiću, uz stručne konsultacije Milana Jelića, scenarista je Ivana Panzalović, producent Stanko Holcer. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.