Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Braća po babine linije“
Braća po babine linije

Premijera filma „Braća po babine linije“

Premijera komedije „Braća po babine linije“ biće održana 16. marta od 20.30 u Sava centru.

Posle toga, počev od Novog Sada, gde će film biti premijerno prikazan 17. marta u bioskopu Arena Cineplex, premijere će biti održane u svim većim gradovima širom Srbije i regiona, gde će publika imati priliku da pozdravi glumce i autore projekta.

Reditelj i scenarista najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, Radoš Bajić, snimio je novu komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca, gledalaca i „vernika“ – koje su Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali – zauvek osvojili u kultnoj TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

Braća po babine linije

Sudar dva sveta

U jednoj novoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci i montaži, u komediji „Braća po babine linije“ videćemo sudar dva sveta.

Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para – koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend.

Protagonist i priče izmešteni su iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Data im je nada da mogu preko noći da promene svoje živote na bolje i ostvare svoje snove, uz uslov – da se odreknu sami sebe.

Pismo

U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob.

Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu – kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji?

No, kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, „Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi“.

Braća po babine linije

Na drugoj strani, Milašin će „umesto da pre Radašina stigne do ‘blaga’ koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali“.

Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra – postaje put do beskraja.

Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom.

Igrom slučaja, vođeni različitim ciljevima, u nekom momentu na jednom mestu se okupljaju svi Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: „Gde su braća po babine linije!?“

Ulaznice za premijeru mogu da se kupe na blagajni Sava centra po ceni od 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Braća po babine linije. Scenarista i reditelj: Radoš Bajić. Država i godina proizvodnje: Srbija, 2016. Žanr: komedija. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Uloge: Milorad Mandić-Manda, Radoš Bajić, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Mirko Babić, Nada Blam, Nenad Okanović. Prvi put sa njima: Jelena Gavrilović, Milena Predić, Branko Janković, Slobodan Bobi Pavelkić i Marko Milić. Gosti: Tihomir Stanić i Toma Kuruzović. Specijalni gost: Enver Petrovci.