Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Naglavačke“

Premijera predstave „Naglavačke“

Premijera savremene interaktivne plesne predstave za decu „Naglavačke“ biće održana u subotu, 5. marta od 12.00 i 17.00, u MP „Duško Radović“.

Zbog interaktivnog koncepta predstave, važno je da i premijernom izvođenju prisustvuju deca uzrasta od četiri do osam godina u pratnji odrasle osobe.

Koncept i koreografiju potpisuju autorke Dalija Aćin Telander i Keren Levi (Holandija/Izrael), muziku Tiam Rotvel (Holandija), a predstavu izvode plesači Milica Pisić, Jovana Rakić Kiselčić i Vladimir Arsenijević.

„Naglavačke“ je predstava koja predlaže najmlađoj publici jedinstven susret sa savremenim plesom. Obraćajući se dečijoj radoznalosti, predstava na specifičan način stimuliše percepciju i interakciju i poziva decu da učestvuju, istražuju i otkriju sebe i druge kroz neobično vizuelno i fizičko iskustvo. Njihova uloga i učešće u izvođenju ih ohrabruje i podstiče da vide sebe i druge iz nove perspektive, poziva ih na saradnju, intrigira njihovu radoznalost i doprinosi njihovom shvatanju plesa i umetnosti.

Estetika predstave insistira na minimalizmu i jednostavnosti. Odstupanjem od uobičajenih pozorišnih konvencija predstava daje prednost spontanosti, riziku i „open end“ pristupu.

Partneri uključeni u realizaciju projekta i autori dele stav da je prioritet projekta redovnost izvođenja i dostupnost predstave što većem broju publike, te će posle istraživačkog i kreativnog procesa predstave biti ostavljene i izvođene u Srbiji, Poljskoj, Švedskoj i Holandiji, sa lokalim izvođačima.

Predstava „Naglavačke“ će biti izvođena u okviru redovnog repertoara Malog pozorišta „Duško Radović“, a prvi reprizni termini su 22. i 24. mart od 10.30. (danubeogradu.rs)