Naslovna » BG servis » Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Slavija
Ulica kneza Miloša - budući izgled

Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Slavija

Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša počeće sledeće godine, a kad bude završena protok saobraćaja će biti mnogo brži i biće više parking mesta.

Duž cele Ulice kneza Miloša biće izgrađen podzemni parking čime će se dobiti više od 480 parking mesta, što je duplo više nego sada.

Ulica kneza Miloša - budući izgled

Ovo će biti jedna od većih rekonstrukcija koja će biti prva urađena na drugačiji način. Ulica će izgledati potpuno drugačije. Ispod će biti parking u jednom nivou sa 480 parking mesta.

Ulica kneza Miloša - budući izgled

Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti po komercijalnim cenama. Duž čitave ulice biće po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između.

Ulica kneza Miloša - budući izgled

Ovo će biti ulica po svim svetskim standardima, a način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone – naglasili su gradski čelnici.

Trg Slavija – bez zaustavljanja

I Trg Slavija uskoro će promeniti izgled. Kada bude završen stajanje neće biti moguće, neće biti ni stanica za vozila gradskog prevoza.

Pešački prelazi biće udaljeni 50 metara od trga što će omogućiti da kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja.

Rekonstrukcija počinje odmah posle Beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana. (Beoinfo)

Trg Slavija - budući izgled

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.