Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Subota u Gradu: Night Beats

Subota u Gradu: Night Beats

Psihodelični garažni rokenrol bend Night Beats nastupiće u KC Grad, 6. februara od 22.00.

Bendovi kao što su The Black Angels, The Growlers, Allah-Las praktično su se umuvali u mainstream, a postojanje velikog broja drugih koji još nisu u značajnom komercijalnom usponu jasno govori da se radi o bitnoj undeground sceni koja se poslednjih godina izborila za svoje mesto u vrhu dobre ponude što kad su u pitanju albumi, što kad su u pitanju živi nastupi.

Jedan od najvažnijih predstavnika nove psihodelije je bend Night Beats iz Sijetla.

Osnovani su pre šest godina i 2010. objavili su prvi EP „H-Bomb“, a 2011. izlazi im split 10″ sa The UFO Club. Iste godine u prodaji se pojavio i prvi album „Night Beats“ za agilnog izdavača Trouble In Mind Records (Ty Segall, Fresh & Onlys).

Debitantska ploča omogućila im je da obiđu SAD, Evropu u nekoliko navrata. Night Beats su se pokazali kao izuzetno talentovana mlada grupa koja vešto sublimira R’n’B i soul u svoju verziju psihodeličnog garažnog roka.

Ove godine završili su snimanje nove ploče pod nazivom „Who Sold My Generation“. Odmah po objavljivanju novog albuma Night Beats su krenuli na veliku evropsku turneju u okviru koje će svirati i u Beogradu.

Cena karte je 1000 RSD (šank KC Grada i Pinball Wizard Records). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.