Naslovna » Izlasci » Pozorište » Teatar Le Studio: „Kabare Čikago“, premijera

Teatar Le Studio: „Kabare Čikago“, premijera

Predstava “Kabare Čikago” igra se prvi put u subotu 27. februara, u 20 časova, u Teatru Le Studio.

U malom prostoru kamernog teatra u Venizelosovoj 42, sa svega pedeset mesta, publika će još jednom imati priliku da uživa u originalnom konceptu Teatra Le Studio, koji deluje pod sloganom “Pozorište živi!”. Bogata interakcija sa prisutnima, opuštena atmosfera, razgovor posle predstave… uz visok kvalitet izvođenja i posvećenost čitavog tima, obeležja su pozorišne igre koja na ovom mestu treba upoznati.

Evo i poziva umetnika beogradskoj publici:

Predstava je inspirisana dobro poznatom dramom Morin Dalas Votkins “Čikago”, ali je postavljena nestandardno, te ova interpretacija više naginje estetici vodvilja nego klasičnog mjuzikla. Likovi žena koje su počinile ubistvo pričaju svoje sudbine kroz popularne songove, a zatim ostaju na sceni, pripremajući se za sledeću tačku, za još jedan aplauz, za još koji trenutak pod reflektorima.

Kabare Čikago je duhovita i ironična priča o prolaznosti slave i grotesknosti medija u društvu željnom krvi i skandala. Nije nam nepoznato da i ovde slava može biti od pomoći u sukobu sa zakonom – štaviše – ali ako vas zamara povlačenje paralela između Srbije danas i Čikaga s početka dvadesetog veka, možete se jednostavno prepustiti da vas opčine ljupkost devojaka i umeće jednog advokata. Ovo nije predstava za malu decu. Ovo je Čikago!

Režiju potpisuje Žan-Batist Demarinji, scenografiju Sanja Maljković, koreografiju Bojana Đuričić, tehničku podršku je pružio Zoran Petrović, za grafički dizajn je odgovorna Sanja Karić.

Igraju: Tamara Jokić, Bojana Simić, Marko Petrović Pendula, Ljubica Damčević, Kristina Petrić, Andrej Ostroški Dekadenca, Bojana Đuričić, Katarina Ranković (klavir), Aleksandar Mraović (horna).

Naredno izvođenje predstave “Kabare Čikago” je u nedelju 28. februara, u 20 časova

Cena karte je 700 dinara.
Na popustu, za unapred rezervisane karte (do dan pred izvođenje) cena za zaposlene je 550 dinara, a za studente, nezaposlene i penzionere 350 dinara.
Karte možete rezervisati na 064/1871731 ili na e-mail: lestudio.kpf@gmail.com

(danubeogradu.rs)