Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Piksiji – mali vilenjaci
Piksiji - mali vilenjaci

U bioskopima: Piksiji – mali vilenjaci

Od 4. februara u domaćim bioskopima prikazivaće se novi animirani film „Piksiji – mali vilenjaci“.

Džo Bek je izgubio ljubav svog života zbog „Kletve Piksija“ koja je bačena na njega pošto je nenamerno uništio selo ovih malih vilenjaka i povredio princa Vilijama. Sada mora da otkrije kako da povrati svoju devojku iz snova, nauči nešto više o misterioznim Piksijima i iskupi se za štetu koju im je naneo.

Prikazujući nevaljalost i razdraganost malih vilenjaka Piksija, ova originalna fantazija namenjena celoj porodici je duhovita, ali opet emotivna sa krajem koji će svakog oduševiti.

Reditelj Šon O’Rajli je energičan i strastveni vizionar koji je svoju kreativnost, inteligenciju, humanost i snalažljivost istakao kao osnivač i direktor najvećeg kanadskog strip izdavača (Arcan Studios). „Mighty Mighty Monsters“ je prvi animiran film koji je radio po uzoru na seriju stripova o ovim čudovištima. Šon je jedan od najboljih nezavisnih strip pisaca u Kanadi, koji svoje stripove adaptira za velike i male ekrane.

Animirani film za celu porodicu, „Piksiji – mali vilenjaci“, sinhronizovan je na srpski jezik. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Pixies / Piksiji – mali vilenjaci. Dužina trajanja filma: 78 minuta. Država i godina proizvodnje: Kanada, 2015. Žanr: animirani, komedija. Glasovi u originalu: Alexa PenaVega, Carlos PenaVega, Christopher Plummer, Bill Paxton, Geoff Gustafson, Alison Wandzura, David Milchard, Sean Patrick O’Reilly. Reditelj: Sean Patrick O’Reilly.