Naslovna » Izlasci » Festivali » 3. Festival sireva Balkana, 12. i 13. marta

3. Festival sireva Balkana, 12. i 13. marta

U prostoru Mikser House u subotu i nedelju, 12. i 13. marta, održava se treći Balkan Cheese Festival – prodajna izložba autohtonih sireva Balkana i dela Mediterana.

Pored domaćih sireva, kojima će biti posvećena najveća pažnja, posetioci će imati priliku da vide, kupe i dobiju informacije o sirevima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Makedonije.

A kako je uz sir najbolje poslužiti vino, na manifestaciji se predstavljaju poznate vinarije iz regiona, uz savete eksperata o uparivanju pojedinih vrsta ukusa i aroma.

Predviđene su i kulinarske radionice, predavanja stručnjaka za sireve sa Poljoprivrednog fakulteta, degustacije, demonstracije proizvođača preparata u sirarstvu… Neće izostati ni neobični proizvodi, kao što su čoko-sirevi na štandu Asocijacije Autentičnih Hedonista, zdrave obroke sa sirom priprema gošća iz udruženja”Na putu zdravlja”, na besplatnoj radionici posetioci će moći da naprave krem sir sa sremušem, sa mirođijom i sa renom i slaninom.

Balkan Cheese Festival je prva manifestacija ove vrste koja se održava u Beogradu. Nastala je sa idejom da široj publici predstavi autohtone sorte sireva sa Balkana i na ovaj način ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Sudeći po interesovanju sa prethodna dva festivala, očekuje se da više od dve hiljade Beograđana poseti Mikser House u Karađorđevoj 46.

Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10 do 20 časova u subotu i nedelju.
Cena jednodnevne ulaznice je 200 dinara

Pošto je interesovanje za radionice veliko, sve potrebne informacije o prijavljivanju možete dobiti OVDE 

(danubeogradu.rs)