Naslovna » Izlasci » Festivali » Akustični festival: Sviraj malo akustično

Akustični festival: Sviraj malo akustično

U subotu, 19. marta od 21.00, u klubu Akademije 28 biće održan akustični festival „Sviraj malo akustično“ na kom će nastupiti Bulevar vodenih mozaika, Anita Iličić i Orea.

Orea je dvočlani elektro-akustični sastav iz Novog Sada, koji čine Borko Basarić (bas i akustična gitara) i Milan Nenin (električna gitara). Svoju muziku karakterišu kao world music tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.Za dž

Beogradski sastav, Bulevar vodenih mozaika nastao je sredinom 2010. godine. U zanimljivom nazivu benda kriju se priče o prolaznosti, traženjima, nadanjima, pritiscima, ćutanjima… O svemu onome što čini nas i o čemu piše život. Članovi ovog sastava su: Aleksandar Kovačević (vokal, gitara), Dragan Bogdanović (bas gitara), Dušan Jevtić (gitara) i Borko Stojačić (bubnjevi).

Kantautorka iz Kikinde Anita Iličić o pesmama na svom albumu prvencu „Orion“ kaže da su retrospektiva svega proživljenog i onog što joj je okupiralo pažnju. Anitin vokal je snažan, a energija koja dolazi iz njenih pesama gotovo magijska.

Ulaz na akustični festival je besplatan a mesta se mogu rezervisati na 3619-342. (danubeogradu.rs)