Naslovna » Izlasci » Shopping » Benq MX507 – ozbiljan kancelarijski projektor
Benq MX507

Benq MX507 – ozbiljan kancelarijski projektor

Projektori kompanije Benq donose najviše za malo uloženog novca, a među njima se ističe i nedavno predstavljeni MX507 projektor.

Benq je sa MX507 projektorom opasno napao nižu srednju klasu projektora nudeći kompaktno rešenje odličnih radnih karakteristika i široke upotrebljivosti.

Konkretno radi se o DLP projektoru sa radnom rezolucijom od 1024×768 piksela i odnosnom stranica 4:3 koji se odlično pokazao kako kod projektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja, tako i kod projekcija multimedije i filmova visoke definicije. Velika prednost ovog projektora se ogleda i u njegovom solidnom kotrastu, kao i u činjenici da u radu proizvodi minimalan stepen buke.

Kod ovog projektora proizvođač je išao i na to da kupcima sa njim ponudi i jednostavno grafičko okruženje preko koga je moguće brzo i lako uraditi najrazličitija podešavanja.Promo

Kvalitet izrade je još jedna osobina koja krasi MX507 projektor, međutim ono što je nama malo zasmetalo je glosy finiš i to prvenstveno zbog samog održavanja, odnosno lakog habanja i grebanja.

U prevodu – svaki otisak prsta, ogrebotina ili mrlja su vidljivi na glosy površini i to ume da bude iritantno. Sa druge strane konektori i kompletni priključci su bespreorno izvedeni, a i pozicija lampe je dobra, što puno znači kod centriranja slike i definisanja opštih parametara. Kompletnu elektorniku hladi lepo konstruisani rashladni sistem koji je najvećim delom i zaslužan za nizak nivo buke koji proizvodi ovaj projektor.

Slika visokog kvaliteta

Došli smo i do onog najvažnijeg dela – kvaiteta slike. Moramo da priznamo da smo za cenovni rang u kom se nalazi MX507 očekivali prosečan kvalitet slike, ali smo ostali prijatno iznenađeni slikom visokog kvaliteta, pogotovo kod projekcija prezentacija i edukativnog sadržaja.

Slika je zapravo potpuno prirodna i to prvenstveno zahvaljujući čipu koji kontroliše reprodukciju boja i sam spektar. Nijanse većine nama poznatih boja su tačne i to je u osnovi i najveća prednost ovog projektora.

Detaljnost je savršena, a to isto možemo reći i za oštrinu i za jasnoću prikaza. Svi testovi su pokazali da je MX507 projektor u svojoj klasi jedan od trenutno najbolje izbalansiranih projektora bar kada je kvalitet projektovane slike upitanju.

Po ceni po kojoj se MX507 nudi na domaćem tržištu definitivno u svojoj klasi predstavlja najbolji izbor. Realno gledano, odlično je rešenje za kancelarije i male sale, a može da posluži i za neke manje amfiteatre.

Najveće prednosti su mu svakako visok kvalitet slike i odlično izbalansiran OSD, kao i nizak nivo buke koji proizvod, čak i kada je maksimalno opterećen. Svakako jedno od boljih rešenja na tržištu!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.