Naslovna » BG špijun » Region » Dino park – nova atrakcija u Novom Sadu

Dino park – nova atrakcija u Novom Sadu

Početkom aprila biće otvorena nova turistička atrakcija u Novom Sadu – Dino park.

U sklopu redovne postavke, posetioci će moći da vide 24 replike dinosaurusa i da na zabavan način, na svim jezicima regiona, uče o istoriji planete uz druženje sa vodičima i edukatorima.

Poput sličnih u regionu, Dino park u Novom Sadu će se truditi da posetiocima pruži i zanimljiv kulturno-zabavni program kroz pesmu, igru, pozorišne predstave, interaktivne dečije radionice i igraonice prilagođene za predškolski i školski uzrast.

Novi Sad je bio u konkurenciji 20 nominovanih turističkih destinacija Evrope a osvojio je sedmo mesto u izboru za Najbolju destinaciju 2016, u organizaciji European Best Destinations (titulu je poneo Zadar).

Vojvođanski grad privlači turiste Petrovaradinskom tvrđavom, multikulturalnošću, baroknim, neorenesansnim, klasicističkim i bauhaus građevinama, izletištima, kompleksom pravoslavnih manastira na prostoru Nacionalnog parka Fruška gora, salašima, čardama, vinskim putevima, muzejima, Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, EXIT festivalom (proglašen za najbolji evropski letnji festival 2016 – takođe, European Best Destinations) i drugim atrakcijama. (danubeogradu.rs)

Dino park Novi Sad