Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Koncert benda Artan Lili 19. marta

DOB: Koncert benda Artan Lili 19. marta

Beogradski noise-pop bend Artan Lili u subotu 19. marta od 21 čas nastupa u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Sastav postepeno objavljuje jednu po jednu numeru za novi album, pa će publika imati priliku da se, pored dobro poznatih pesama sa prvog albuma, upozna i sa novim singlom “Ono što te neće”, za koju je spot snimljen kao najava za beogradski nastup.

Grupa Artan Lili osnovana je 2013. godine i danas je čine Bojan Slačala, bas i vokal, Marko Ajković, bubanj, Dragan Knežević, gitara i Romana Slačala, vokal i daire. Prvi album “Artan Lili” objavljen je 2015. godine, a najavljeno je da će naziv drugog biti – “New Deal”.

Bend završene pesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod – singl po singl, u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom.

Interesantno je i da je pesma sa prvog albuma “Ako stanemo tu” odmah po pojavljivanju zauzela prvo mesto liste „Diskomera“ Studija B, što je pre toga, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

Novi singl “Ono što te neće”, koji odmah možete čuti, snimljen je u Studiju O, a produkciju potpisuje Goran Crevar iz studija Digimedia. Video spot režirao je Staša Tomić, uz veliki doprinos medijskog umetnika Izvanrednog Boba i kompanije za proizvodnju video igara EIPIX iz Novog Sada, koja je podržala kreiranje savremenog vizuelnog imidža grupe.

Artan Lili za Dom omladine priprema audio-vizuelni šou, uz podršku noise sastava Crvi kao predgrupe i VJ pratnju Izvanrednog Boba, koji će u Amerikani predstaviti originalne svetlosne instalacije.

Ulaznice su dostupne na svim Eventim prodajnim mestima, u Žila Šopu i klubu “Zaokret” po pretprodajnoj ceni od 800 dinara.

(danubeogradu.rs)