Naslovna » Izlasci » Sajmovi » DOB: Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola
Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola
Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

DOB: Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

Dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola biće održan u Domu omladine Beograda, 29. i 30. marta od 10.00 do 16.00, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“.

Na velikom beogradskom sajmu profesionalne orijentacije, namenjenom učenicima osnovnih škola, svoje obrazovne programe predstaviće 40 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije grada Beograda.

Sajam profesionalne orijentacije učvršćuje sistem društvene i stručne delatnosti kojom se pruža kontinuirana pomoć tokom profesionalnog razvoja dece. Posetioci sajma će moći iz prve ruke da dobiju sve željene informacije u vezi s daljim školovanjem.

Tokom dva dana sajma, beogradski osnovci i njihovi roditelji biće u prilici da se na direktan način detaljno informišu o načinu upisa, smerovima u školama i obrazovnim profilima za koje se deca spremaju. Takođe, moći će da pogledaju prezentacije škola, vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Beogradski Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola organizuju Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, gradska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograda.

Svečano otvaranje sajma je zakazano za 11.00, kada će se učesnicima, posetiocima i medijima obratiti predstavnici partnerskih institucija, organizatora manifestacije. Posle zvaničnog otvaranja uslediće revijalni deo, u kome će se nekoliko škola posetiocima predstaviti modnom revijom, baletskim programom, muzikom i pesmom.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne aplikacije „Vodič za osnovce“ i „Karijerno putovanje“, koje u formi kompjuterske igrice pomažu deci u izboru zanimanja, a psiholozi NSZ će davati stručne savete iz profesionalne orijentacije. Zainteresovani učenici moći će da učestvuju u radionici „Na putu izbora zanimanja“, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju svoja profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka. (Beoinfo)