Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Violent Chapter i Blankfile

DOB: Violent Chapter i Blankfile

U subotu, 5. marta od 21.00, u Klubu Doma omladine nastupiće Violent Chapter i Blankfile.

Na ovoj muzičko-scenskoj fešti višegodišnje braće po „oružju“ biće i bendovi Sides i The Endless Fall.

Violent Chapter posle dve i po godine objavljuje nove pesme, i ako je suditi po premijernom emitovanju lyrics spota za jednu od novih „beba“, pesmu „Wolf Without A Pack“ novo poglavlje njihove priče donosi potpuno nov nivo brutalnog metalcore-a.

Kao po pravilu za bendove iz ove priče, preživeo je i ovaj izmene postave, ali ekipa koju Violent Chapter promoviše novim izdanjem je definitivno „čopor“ koji treba da ostane na okupu.

Deset godina od zvaničnog nastanka, VC je odavno arhivirao epizode uigravanja i oni su sad ozbiljna priča – lirički, muzički, na sceni… a i iza nje. Spremite se da se naježite već sa prvim rifom njihovog nastupa te subotnje večeri.

Blankfile od prošlogodišnjeg LCTD festivala beleži svoje „zlatne dane“. Iza njih su tone izazova koje je bend morao da prenebregne da bi došao tu gde sad, temeljito, stoji – kao jedan od nosilaca melodičnog hardkora ove regije.

Uz singl „Needle. Marks. South.“ kojim su utrli put u nove pesme i ne slučajno odabran „We Are“ naziv novog EP-a, kroz nov materijal bend donosi upravo ono po čemu su postali prepoznatljivi: izlive emocija i nepresušne energije, hardkor strofe, sirove brejkdaune i melodik-pank refrene… a uvek je tu i po neki, samo njima svojstven, momenat. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.