Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba “Medvedi – u čast proleću 06”
Medvedi pozivaju na izložbu u čast proleća!
Medvedi pozivaju na izložbu u čast proleća!

Izložba “Medvedi – u čast proleću 06”

U Muzeju grada Beograda u petak 25. marta u 20 časova biće otvorena godišnja izložba radova više od 50 domaćih i inostranih umetnika pod nazivom “Medvedi – u čast proleću 06”. Do 3. aprila planirani su i drugi prigodni prateći programi.

Projekat Medvedi ima za cilj da obeleži početak proleća promovisanjem umetnosti, komunikacije, druženja i pozitivne energije. Tema radova zaista jesu medvedi, pa je interesantno videti na koji način su ih autori u svojim delima doživeli i prikazali.

Naziv umetničke grupe Medvedi potiče od, u čitavom regionu dobro poznatog, narodnog verovanja da medved može da najavi kraj zime i početak proleća. Ako se medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu!

Svake godine Medvedi proslavljaju početak proleća grupnom izložbom u Beogradu, 2016. godine šestom.

U toku njenog trajanja organizatori najavljuju dobre žurke, dečje radionice, delikatesna druženja, prolećne matinee… i prigodno piće – medovaču.

Ove godine, počasni gost je Slovenija, koju će predstavaljati umetnici Črtomir Just, Emil Kozole, Maksim Azarkević i Marko Ulić.

Galerija Muzeja grada Beograda nalazi se na adresi Resavska 40b.

Organizatori naglašavaju da su pozvani svi!

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.