Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kanadski reper D-Track u Beogradu

Kanadski reper D-Track u Beogradu

U ponedeljak, 14. marta od 21.00 u Klubu Doma omladine Beograda nastupa kanadski reper D-Track.

David Difur (David Dufour), koji nastupa pod umetničkim imenom D-Track, samouki je kanadski slem pesnik i umetnik poreklom iz Gatinoa, koji poseduje impozantnu biografiju kao rezultat deset godina aktivnog rada na hip hop sceni.

Prisutan je na sceni od 2001. godine sa grupom L’Escouade sa kojom je nastupao širom Kvebeka i po prvi put se predstavio kao originalan umetnik 2005. godine.Za dž

D-Track je sam uradio produkciju svog prvog solo albuma, „Povratak u čisto stanje“, koji je skrenuo pažnju na njegov veliki talenat. U julu 2008, izdao je i drugi album „Predjelo“, sa Kalibrom, drugim reperom iz regiona: ovo delo je proglašeno za jedan od dvadeset pet najboljih albuma u 2008. godini.

Primio je nagradu Televizije Kvebek 2010. – od te godine najčešće nastupa sa muzičkim sastavom Les Gringos, čija muzika ima primese džeza. Izabran za najboljeg slam umetnika Kvebeka 2013. Učestvovao je na svetskom kupu – takmičenju slem pesnika u Parizu 2014. godine gde osvaja četvrto mesto.

Slem poezija se obično vezuje za večeri takmičarskog karaktera, na kojima pesnici izgovaraju napamet svoju poeziju, obično u akcionom maniru – na kraju publika daje ocene za nastup. Mogući su i solo nastupi na kojima se predstavlja umetnost jednog pesnika, kao što će biti slučaj sa nastupom Davida Difura u Beogradu.

Gostovanje Davida Difura u Domu omladine Beograda, retka je prilika da se upoznamo sa veoma vitalnom i uzbudljivom, autentičnom kanadskom hip-hop i pesničkom slem scenom.

Organizatori koncerta su Ambasada Kanade u Beogradu i Dom omladine Beograda, u okviru obeležavanja Meseca frankofonije.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.