Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kolarac: Miško Plavi trio

Kolarac: Miško Plavi trio

U subotu, 2. aprila od 20.00, Miško Plavi trio proslaviće pet godina postojanja.

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa najpopularnijim domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara Srđanom Džonijem Dunkićem, nastupiće naš poznati multiinstrumentalista Milivoje Petrović (Miško Plavi).

Prvi put ovi muzičari našli su se zajedno na sceni 2011. u Domu omladine, posle otkazivanja turneje po Japanu, koji je te godine pogođen cunamijem. Počasni gost bio je japanski ambasador, a Miško Plavi izrazio je zahvalnost i ukazao dirljivo muzičko priznanje zemlji u kojoj je pronašao ogromnu podršku i inspiraciju za svoj rad.

U proteklih pola decenije zajedničkog rada, ova tri izuzetna muzička karaktera, potvrdili su svoje jedinstveno mesto na domaćoj muzičkoj sceni uzbudljivim i uvek svežim nastupima.

Očekujemo puno od jubilarnog nastupa u jednoj od najboljih koncertnih dvorana u Srbiji. Deo koncerta biće unpluged, Vasil će umesto sintisajzera svirati Stenvej akustični klavir, dok će specijalni gost biti magični Slobodan Trkulja, koji je zvuke Balkana proslavio na Zapadu novom i modernom interpretacijom.

Miško Plavi trio – ukratko…

Milivoje Petrović – Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, i dr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov, poznat kao predvodnik VH band-a,vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berkli koledžu, najprestiznijoj muzickoj akademiji na svetu. Spisak muzičkih zvezda sa kojima je saradjivao i koncertnih sala gde je nastupao je veliki.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama – Bata Kovač, K2, Zana, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox, Dado Topić… U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Coseyjem Powellom na njegovoj evropskoj turneji.

Slobodan Trkulja srpski je muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i pevač grlenog i vizantijskog stila. Krajem devedesetih upisuje amsterdamski džez konzervatorijum. Sarađivao je sa brojnim džez sastavima i filharmonijskim orkestrima. Godine 2004. održao je gala solistički koncert u Sava centru uz svoj sastav Balkanopolis sa Beogradskom filharmonijom pod dirigentskom palicom Arjana Tina. Nastupa 2005. u okviru izložbe Ekspo u Japanu. Na Exit festivalu 2006. nastupao je potpuno sam na sceni pred oko tri hiljade ljudi. Njegovu muziku opisuju kao „savremenu i umetnički inteligentnu sintezu tradicionalne srpske muzike i modernog džeza i fuzije“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.