Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kralj Čačka u Mikseru 1. aprila

Kralj Čačka u Mikseru 1. aprila

Jedinstvena pojava na beogradskoj muzičkoj sceni, kantautor Nenad Marić poznat kao Kralj Čačka, održaće koncert u petak 1. aprila u Mikser House-u.

Ovo je prvi put da Kralj Čačka, koji vlada klupskom scenom, nastupa u velikom prostoru u Beogradu.

Organizatori obećavaju da će biti očuvana intimna atmosfera.

Kralj Čačka svojim nastupima uvek iznova dokazuje da je muzika isključivo pitanje ljubavi i emocija. Bilo da je to bluz, džez, ili šetnja kroz stari domaći folk, ovaj kantautor trenutno nema konkurenciju na domaćoj sceni. Na sve to on dodaje i socijalno angažovane komentare, koji su često uvijeni u metafore o vremenskim prilikama, kretanjima cena na tržištu i sličnim relativno trivijalnim stvarima.

Muzički urednici i kritičari ga obožavaju: za njih, Kralj je tihi buntovnik i sanjar, srećna kombinacija zanatlije i umetnika, harizmatični zabavljač s porukom, hroničar i raspevani mudrac. Kolege ga uvažavaju i redovno dolaze na njegove svirke, a publika u njemu vidi ono što želi da vidi, najčešće srpskog Toma Vejtsa, što je već godinama nadimak ovog talentovanog Čačanina.

Boemija, šarm gubitnika, distanciranost, teme su koje ga prate i opisuju, pogotovo u svetlu činjenice da još uvek nije objavio studijski album, tako da na radiju uglavnom možete da čujete samo jednu njegovu pesmu: hit singl “Moj Avatar”.

O svom umetničkom imenu Nenad Marić kaže:

„Ime Kralj Čačka došlo je iz potrebe za definisanjem nečega što drugačije nisam mogao da opišem, već da stavim u te dve reči. Često me pitaju zašto to ime, a ja uvek dam drugačiji odgovor. Kad sam razmišljao o ta dva pojma, na neki način došao sam do rešenja jezičkog anagrama iz kojeg se može izvući poruka da sam vladar sopstvenog blata, jer Čačak znači blato“.

Koncert počinje u 21 čas, a ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara možete nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a. Cena karata na dan koncerta biće 600 dinara.

(danubeogradu.rs)