Naslovna » Izlasci » Mikser House u svetskih top 10 po izboru Gardijana

Mikser House u svetskih top 10 po izboru Gardijana

U rubrici “Kulturna putovanja” ugledni londonski Gardijan predstavlja deset najboljih konceptualnih prostora na svetu, među kojima je, na sedmom mestu – beogradski Mikser House.

Svi oni se mogu, prema oceni novinara Vila Koldvela (Will Coldwell), svrstati u industrijski šik, odnosno mesta sa stilom, na kojima su dizajn rešenja podjednako vredna i neodoljiva kao i ponuda.

O prostoru Mikser House, kao najistaknutijem beogradskom umetničkom centru, smeštenom u nekadašnjem skladištu fabrike čelika se, između ostalog, navodi i sledeće.

“Smešten u prostranom, svetlom i impresivnom renoviranom skladištu, Mikser House je otvoren 2013. godine u vibrantnom kvartu Savamali, i od tada je uspeo da postane najistaknutiji beogradski umetnički centar. U Mikser House-u možete pronaći rukotvorine regionalnih dizajnera, kafić, kao i prostor za rad. U popodnevnim i večernjim časovima, Mikser House se transformiše u prostor u kojem se održavaju pozorišne predstave, performansi i žurke”.

Pored Mikser House-a, istaknut je i KC Grad kao bitan katalizator beogradske nezavisne kreativne scene, što dodatno ističe ulogu Savamale u razvoju kreativnih industrija, kao i kulturne i turističke ponude Srbije.

Nakon što su o najvibrantnijem beogradskom kvartu pisali eminentni mediji kao što su CNN, Mashable, Lonely Planet, Business Insider, Shanghai Daily, kreativna energija Savamale i Mikser House-a je još jednom pronašla put do svetske javnosti. Važno je napomenuti da je ovo treći put u prethodne dve godine da britanski Gardijan piše o Savamali.

Evo i kompletne liste 10 najprivlačnijih „industrijskih“ prostora na svetu:

La Sucrière, Lion
Basilica Hudson, Njujork
Freegan Pony, Pariz
Librairie Avant-Garde, Nanjing, Kina
Hotel de Goudfazant, Amsterdam
The Spinnerei, Lajpcig
Mikser House, Beograd
Russell Industrial Centre, Detroit
The Pool, Tokio
Ler Devagar, Lisabon

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.