Naslovna » Izlasci » Film » Opera „Manon Lesko“ u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Opera „Manon Lesko“ u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Direktan prenos iz Metropolitena najstarije Pučinijeve opere, „Manon Lesko“, zakazan je za subotu, 5. mart od 19.00, samo u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

Ovo delo Đakoma Pučinija je izvedeno ukupno 215 puta u Metropolitenu. U prvoj postavi, 1907. godine, u glavnim ulogama su se našli fenomenalni Enriko Karuso, Lina Kavaleri i Antonio Skoti.

Aktuelnu postavku sada čine Kristin Opolais i Roberto Alanja, koji su se našli u ulogama dvoje nesuđenih ljubavnika, kao vodećih likova opere „Manon Lesko“, Pučinijeve strastvene adaptacije klasičnog romana o devojci slobodnog duha koja postaje popularna u Parizu.

Nova produkcija postavljena još 40-ih godina prošlog veka, ponovo je okupila reditelja Ričarda Ajra i scenografa Roba Hovela, koji su zajedno radili neke od Metovih opera iz prethodnih sezona – „Figarova ženidba“, „Karmen“ i „Verter“.

Metropolitenov glavni dirigent Fabio Luizi diriguje novom postavkom u kojoj nastupaju i Masimo Kavaleti kao Lesko, narednik kraljevske garde i brat Manon Lesko, i Brindli Šerat kao glavni kraljevski rizničar Žeron.

Sezona direktnih prenosa iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx Ušće SC ljubiteljima alternativnog sadržaja u nastavku donosi dirljivu interpretaciju Kristin Opolais u vodećoj ulozi opere „Madam Baterflaj“ 2. aprila, kao i poslednju operu iz Donicetijevije trilogije „Roberto Devero“, koja je na programu 16. aprila.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. (danubeogradu.rs)