Naslovna » BG servis » Pešačka pasarela od Kalemegdana do „Beton hale“

Pešačka pasarela od Kalemegdana do „Beton hale“

Vijugava pešačka pasarela, koja će spojiti Kalemegdan i Savsko pristanište, počeće da se gradi u junu.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisaće tender za izvođača radova u maju, a po planu, završetak se očekuje do kraja ove godine.

– Pre tri dana Grad Beograd sklopio je ugovor sa CIP-om, koji nam je donirao projekat pešačke pasarele. Sa usvajanjem Plana generalne regulacije, stekli su se uslovi da u narednih mesec dana dobijemo i lokacijske uslove kako bi se raspisao tender za izvođača radova – rekao je za „Novosti“ Milutin Folić, glavni gradski urbanista.

Pešačka pasarela

Pasarela se sastoji iz tri dela – mosta koji povezuje Kalemegdan i parking na „Beton hali“, vijugave rampe za silazak na Savsko šetalište i skulpture u kojoj se nalazi lift.

– Reč je o objektu koji je umetničko delo, a ujedno i izuzetno koristan most koji povezuje važne pešačke koridore – naglasio je glavni urbanista, koji je uveren da će pasarela već od sledeće godine postati jedna od atrakcija prestonice i nezaobilazno mesto za turiste.

Projekat britanskog vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, obogatio je tim inženjera CIP-a i arhitekta Branislav Mitrović. U odnosu na prvobitnu zamisao, drugačija je veza pasarele i parkinga kod „Beton hale“.

Izgradnja pasarele koštaće oko milion evra. (Beoinfo)

Pešačka pasarela Pešačka pasarela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.