Naslovna » Izlasci » Rakovički karneval 2016, od 1. do 3. aprila
Rakovički karneval
Rakovički karneval

Rakovički karneval 2016, od 1. do 3. aprila

Četvrti međunarodni Rakovički karneval biće održan od 1. do 3. aprila.

Za razliku od prethodne tri manifestacije, ovogodišnji karneval trajaće, dakle, tri dana.

Prvog dana karnevala u svim rakovičkim osnovnim školama i vrtićima održaće se maskenbal. Drugog dana je planirano održavanje dečjeg karnevala. Tog dana od 12.00 karnevalskom trasom prodefilovaće više od 40 karnevalskih grupa rakovičkih osnovnih i srednjih škola. Žiri će birati najbolje karnevalske grupe koje će predstavljati opštinu Rakovica na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

U nedelju, 3. aprila, takođe od 12.00, održaće se Međunarodni karneval, kada će više od 40 grupa iz zemlje i inostranstva prodefilovati karnevalskom trasom.Za dž

Svaka karnevalska trupa kretaće se karnevalskom trasom od 800 metara. Stajaće pored svake od tri bine gde će izvoditi svoj performans u trajanju od četiri minuta. Glavni performans izvodiće se kod treće, glavne bine (raskrsnica Ulice patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca).

I ove godine najmlađe posetioce karnevala zabavljaće klovnovi, animatori, dok će karnevalskom trasom proći i mažoretkinje.

Posebni gosti karnevala i ove godine biće predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), gde je Rakovički karneval član još od 2013. godine. (danubeogradu.rs)