Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Sat za našu planetu 2016

Sat za našu planetu 2016

Po osmi put u Srbiji a deseti put u svetu, Svetski fond za prirodu organizuje akciju Sat za našu planetu (Earth Hour).

U subotu, 19. marta 2016. godine u 20.30, u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu“.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi, iz oko 7000 gradova, iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Sat za našu planetu je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo (više informacija na wwf.rs).

Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada kao i brojne organizacije, kompanije i pojedinci. (danubeogradu.rs)