Naslovna » Izlasci » Pozorište » SC: “Sumnjivo lice”, gala premijera 26. marta

SC: “Sumnjivo lice”, gala premijera 26. marta

Koliko novo može da bude “Sumnjivo lice”, kultni Nušićev komad, publika je u prilici da proveri u subotu 26. marta od 20 časova, za kada je, u Sava centru, zakazana velika premijera.

Režiju potpisuje Ivan Bekjarev, veliki poštovalac Nušića, koji je briljantno igrao ulogu Jerotija Pantića, a danas je reditelj predstave, i Žika sreski pisar u njoj. O svom “Sumnjivom licu” on kaže:

“Nušić je univerzalan pisac sa kojim ne treba eksperimentisati. Uglavnom je sve isto 2016. kao što je bilo i pre 90 godina, samo što se stvari danas brže događaju. Baš zato što se ništa nije promenilo, bojim se da bi nas se Nušić danas ozbiljno postideo. Iako se podsmeva svojim junacima, Nušić ih voli. Bez obzira što su negativci, njegovi likovi su nadasve simpatični. Predstava je namenjana publici svih generacija, svi će je razumeti, pa i nove FB generacije. I Nušić bi sigurno imao svoj FB profil. Mislim da bi se snašao u svetu društvenih mreža, da bi ih koristio. Siguran sam da bi bio najbolji tviteraš, sa najviše pratilaca. Nušić se mora čitati i danas. A svi smo mi sumnjivi i danas. I sve će nas otkriti Aleksa Žunjić. Kad-tad. A smeh, pa smeh je najbolji lek za sve… Zato je i Nušić opstao do danas. Njegov smeh je za sva vremena.”

Uloge:

Gostući glumac iz Makedonije, Robert Kjosev – Jerotije Pantić sreski kapetan
Milica Milša –  Anđa
Marijana Mićić – Marica
Milan Kalinić –  Vića sreski pisar
Ivan Bekjarev –  Žika sreski pisar
Dubravko Jovanović – Milisav, sreski pisar
Milan Caci Mihailović – Tasa, praktikant
Saša Joksimović – Đoka
Branislav Zeremski – Aleksa Žunjić
Branislav Zeremski – gazda Miladin
Bojan Lazarov –  Josa pandur

Adaptaciju “Sumnjivog lica” uradili su Robert Kjosev i Ivan Bekjarev. Muziku je napisao Zoran Simjanović, scenografiju je osmislio Nikola Nikolić a kostime je kreirala Vesna Radović – Dorić. Produkcija: „Film & Theatre Production“

Ulaznice po ceni od 1000, 1500 i 2000 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava Centra.

„Prisustvo obavezno. Neprisustvo će biti krajnje sumnjivo…“ poruka je umetnika.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.