Naslovna » Izlasci » Film » „Spartak“ ponovo u bioskopu Cineplexx Ušće SC

„Spartak“ ponovo u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Balet „Spartak“, grandiozna epska priča o junaštvu legendarnog roba koji je postao gladijator, biće prikazan ove nedelje, 13. marta od 16.00, samo u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.

Od 1968. godine ova baletska predstava je među najvećim na repertoaru Boljšoj teatra i predstavlja jedan od zaštitnih znakova te ruske baletske trupe. Verziju Jurija Grigoroviča, sa spektakularnom koreografijom i scenografijom, mnogi su kritičari proglasili remek-delom, koje zahteva izuzetnu fizičku spremnost i snagu, po kojoj su igrači Boljšoja poznati.

Mihail Lobuhin na sceni blista u zapanjujućem izvođenju čuvenog gladijatora, a za njim ne zaostaje ni njegova zanosna partnerka Svetlana Zaharova. Tračanski vojnik, Spartak, zarobljen je u starom Rimu od strane Krasa i njegove žene Frigije. Pošto biva prisiljen da se bori kao gladijator, a potom i ubije jednog od svojih prijatelja, Spartak smišlja nemilosrdnu osvetu.

Za kraj četvrte sezone prenosa baleta iz Boljšoj teatra 2015/2016, zaljubljenici u ovu umetnost će imati priliku da uživaju u direktnom prenosu najpopularnijeg Srvantesovog junaka „Don Kihota“, koji je zakazan za 10. april.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.