Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Edi zvani Orao
U bioskopima: Edi zvani Orao

U bioskopima: Edi zvani Orao

Film „Edi zvani Orao“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 31. marta.

„Edi zvani Orao“ je film inspirisan istinitom pričom o Majklu Ediju Edvardsu (Taron Edžerton) netipičnom ali hrabrom ski-skakaču koji nikada nije prestao da veruje u sebe uprkos tome što cela nacija jeste.

Uz pomoć harizmatičnog i buntovnog trenera kog igra Hju Džekman, Edi uspeva da postane nacionalni heroj koji je predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine.

Edi Orao Edvards je postao poznat po tome što je bio deset kilograma teži u odnosu na svoje rivale i izuzetno kratkovid, ali to ga nije sprečilo da nastupa sa naočarima. Njegovi loši rezultati su ga činili sve popularnijim, što je gore skakao i postizao slabije rezultate postajao je traženiji.

U filmu glume Taron Edžerton, poznat po ulozi u ostvarenju „Kingsman: Tajna služba“, Kristofer Voken i Hju Džekman, režiju potpisuje Dekster Flečer, dok je film producirao Metju Von.

Pogledajte komediju za dobro raspoloženje o gubitniku koji postaje heroj. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Eddie the Eagle / Edi zvani Orao. Dužina trajanja filma: 110 minuta. Države i godina proizvodnje: Nemačka, SAD, VB; 2016. Žanr: komedija, biografski. Uloge: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken. Reditelj: Dexter Fletcher.