Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Kraljica pustinje
Kraljica pustinje

U bioskopima: Kraljica pustinje

Od 10. marta u domaćim bioskopima prikazivaće se drama „Kraljica pustinje“.

Može li pustinja podariti slomljenom ženskom srcu više ljubavi nego ijedan muškarac na svetu? Da li snovi život čine lepšim onda kad postanu stvarnost ili kad shvatimo da smo oduvek sanjali pogrešne? I tek tada, snagom hiljadu uragana sve do jednog poželimo i u dahu proživimo one prave!

Pola veka pošto je britanski arheolog, avanturista, pisac i vojnik Edvard Tomas Lorens, zahvaljujući ulozi u revolucionarnoj pobuni Arapa protiv turske vladavine tokom Prvog svetskog rata, izrastao u romantični mit o Lorensu od Arabije, na veliko platno stiže nam i njegov ženski pandam – „Kraljica pustinje“.

Epska saga o požudi, strasti, istraživačkoj avanturi i tragičnoj ljubavi heroine tadašnjeg Ujedinjenog Kraljevstva, neustrašive Gertrurde Bel.

„Kraljica pustinje“ bazirana je na životu britanske književnice, arheologa, istraživača i agenta ostrvske tajne službe. Pripoveda o borbi mlade junakinje tokom njenih dvadesetih sa brojnim životnim izazovima, koji su je od žene zaljubljene u muškarca pretvorili u strastvenog istraživača predela opustošenih ratom i prirodom.

Snimana u Maroku i Jordanu, carskom Marakešu i mističnoj Petri, „Kraljica pustinje“ vraća nas u zlatno doba Holivuda, kad je Istok mamio Zapad, vaskrsavajući u suncem spečenom tlu svoje najveće mitove i legende.

Zarobljena između „1001. noći“ i ženskog „Indijane Džonsa“, ova spektakularna drama nominovana na berlinskom filmskom festivalu za Zlatnog medveda, potresna je, ali i avanturistička ispovest slomljenog srca rođenog da savlada pustinju, ali ne i ljubav. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Queen of the Desert / Kraljica pustinje. Dužina trajanja filma: 129 minuta. Države i godina proizvodnje: Maroko, SAD; 2015. Žanr: drama, istorijski. Uloge: Nicole Kidman, Robert Pattinson, James Franco, Damian Lewis. Reditelj: Werner Herzog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.