Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Soba
Soba

U bioskopima: Soba

Posle srpske premijere na 44. FEST-u, irski film „Soba“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 17. marta.

Poput svake dobre majke, Ma se posvetila tome da je Jack bude srećan i siguran, dajući mu puno topline i ljubavi, često radeći tipične stvari poput raznih igara i pričanja priča.

Njihov život, međutim, sve je osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko devet kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom“. Ma je za Jacka stvorila ceo svemir unutar te Sobe, i ne preže ni od čega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom.

Ali Jackova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njena izdržljivost dosegne svoju granicu, zajedno će se upustiti u rizičan beg koji će ih na kraju suočiti sa onim što može ispasti još strašnije: stvarnim svetom.

Krajnje napet, a ujedno i duboko emotivan, film „Soba“ nudi jedinstveno i dirljivo istraživanje beskrajne ljubavi između majke i njenog deteta. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Room / Soba. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Država i godina proizvodnje: Irska, 2015. Žanr: drama. Uloge: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen. Reditelj: Lenny Abrahamson. Scenario: Emma Donoghue.

https://youtu.be/WK524HSZ1tc