Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » U Kinoteci: Sećanje… Dragan Nikolić

U Kinoteci: Sećanje… Dragan Nikolić

Legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo je jutros u Beogradu posle duge i teške bolesti. U znak sećanja u Kinoteci će biti prikazana tri filma.

Večeras je na programu film „Horoskop“ (1969), u subotu – „Kad budem mrtav i beo“ (1967), a dan kasnije „Tri sata za ljubav“ (1968). Projekcije počinju u 21.00.

Zvezda srpskog glumišta filmsku karijeru otpočinje 1964. godine manjom ulogom u filmu „Pravo stanje stvari“, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić. Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije „Dovoljno je ćutati“ iz 1965. godine kada mu je u kaironu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. kada su zajedno vodili šou program „Obraz uz obraz“ i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju. Milena je do poslednjeg dana bila uz supruga i brinula o njemu.

Sahrana Dragana Nikolića
Glumac Dragan Nikolić biće sahranjen u ponedeljak, 14. marta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, najavilo je pozorište Atelje 212. Skup porodice i prijatelja je u 14.00, a početak opela u 14.30. Prethodno će na Velikoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212, od 12.00 biti održana komemoracija.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.