Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » U Mikseru 5. marta: Oružjem protivu otmičara

U Mikseru 5. marta: Oružjem protivu otmičara

„Veliki povratnički koncert“ – na ovaj način kultni zrenjaninski bend Oružjem protivu otmičara najavaljuje povratak na scenu u subotu 5. marta u 21 čas, posle gotovo 15 godina.

Mikser House je mesto gde popularna pop pank grupa, uz nekoliko novih singlova iz prethodne godine, zakazuje susret sa Beograđanima.

Otmičari će odsvirati čuvene numere poput “Mladiću moj”, “Vidim se”, “1000”, koje su ih lansirale među najpopularnije bendove regiona devedesetih, ali i novije, ništa manje kvalitetne, stvari kao što su “Progutaj me”, “Vrati mi snove” i ostale, idealne za ples. Najavljuju i dugoočekivani novi album.

Podsetimo se da su bend Oružjem Protivu Otmičara 1994. godine osnovali Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Naredne, 1995. godine, izdali su prvi album bez naziva, jednostavno: “Oružjem protivu otmičara”, koji je za veoma kratko vreme osvojio top liste. Sledeće godine izdaju album “Barbiecue” sa kog su pesme “Mladiću moj“ (obrada grupe Zana), “1000”, “Saša Ajdanov”, “Vidim se” postali apsolutni hitovi, kako u Srbiji, tako i u regionu. Maksimalnu popularnost Otmičari su loše podneli, kako i sami kazu: “Nismo se baš najbolje snašli“, tako da se bend i zvanično raspada. Na nagovor izdavača 1998. godine izdaju album “Komadić koji nedostaje”, ujedno i poslednji album sa pevačicom Draganom, a 2001. svetlost dana je ugledao “Maštoplov“, album sa sada već potpuno novom ekipom okupljenom oko Nikole Pavkovića. Šest godina kasnije pred slušaocima je još jedan album, pod naslovom “Znaš ko te pozdravio”.

U proleće 2015. godine, na inicijativu sadašnjeg gitariste Pavla i bubnjara Nebojše, Otmičari se ponovo okupljaju i kreću sa pripremom novog albuma radnog naziva “Na liniji slobodnog bacanja“. Bendu se priključuje i pevačica Verica, a krajnji produkt ove ekipe pred publikom je u Mikseru!

Otmičari nastupaju u sastavu:

Vokal: Verica Veka Marinković
Gitara: Pavle Kirćanski
Bubnjevi: Nebojša Durmanović
Bas: Nikola Pavković

Cena ulaznica je 600 dinara, a na ulazu 800 dinara.

(danubeogradu.rs)