Naslovna » Izlasci » Pozorište » UK Parobrod: Tri lica ogledala, 12. marta
Tri lica ogledala

UK Parobrod: Tri lica ogledala, 12. marta

U subotu, 12. marta od 20.00, u UK Parobrod biće održana predstava „Tri lica ogledala“.

„Tri lica ogledala“ je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće.

Predstava otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve.

Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi.

Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo.

Igraju Slobodan Beštić, Pavle Pekić, Vlada Aleksić u režiji Gordane Lebović i dramaturgiji Vanje Nikolić.

Pogledajte zašto je ova predstava među kolegama i prijateljima iz pozorišta, na svojoj premijeri, doživljena kao šok, a ocenjena kao odlična.

Cena ulaznice je 300 RSD. (danubeogradu.rs)