Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Savršen kroj – 100. izvođenje

Zvezdara teatar: Savršen kroj – 100. izvođenje

Dramski komad „Savršen kroj“, po jubilarni stoti put biće izveden na sceni Zvezdara teatra 13. marta.

Predstava je premijerno izvedena maja 2013. godine. Tekst i režiju potpisuje Vladimir Đurđević, dok će se u duo-drami naći Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović Pele.

Komad je nastao inicijativom pomenutih glumaca da se napiše tekst o dvojici muškaraca, jednom krojaču i jednom čoveku koji dolazi kod njega u krojačku radnju zato što su mu pukle pantalone. Na osnovu ove ideje, Đurđević je skovao urnebesnu komediju, koja, kako sam kaže, nema nameru da bilo koga uvredi.

Susret dva čoveka, u mnogome različita, u kom će jedan drugog izluđivati, otkriva izvesni osvrt na današnje društvo. Na nenametljiv način, komad gledaoce upućuje da „čitaju između redova“ i upravo u tom prostoru pronađu socijalno-kulturne premise našeg društva.

Reakcije publike su više nego pozitivne što dokazuje velika posećenost, smeh u sali i komentari gledalaca na internet forumima. U trajanju od sat i po, glumci i reditelj obećavaju veliku količinu smeha i pozitivne energije.

Humoristički način predstavljanja društvenih pitanja postaje sve učestaliji, ali i dalje je mali broj onih komada koji uspevaju da ispune očekivanja. Ova predstava, po ocenama kritičara i publike, nalazi se u tom malom, ali odabranom teatarskom miljeu.

Cena ulaznice je 800 RSD. (DuB volonteri; Katarina Tomović)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.