Naslovna » Izlasci » Festivali » 6. Festival epske fantastike

6. Festival epske fantastike

U nedelju, 10. aprila od 14.00, biće održan 6. Festival epske fantastike u Domu omladine Beograda.

Glavna tema Festivala biće „Igra prestola“, TV serija i književno delo. Druga tema festivala oslanja se na TV seriju „Vikinzi“. Organizator je Udruženje „Mač i magija“, uz podršku Doma omladine Beograda.

Cena ulaznice je 200 RSD.

Na festivalu će posetioci moći da prisustvuju predavanjima i tribinama vezanim za „Igru prestola“ i „Vikinge“ ali biće i tribina koje će imati cilj da upoznaju posetioce sa delima i piscima iz opusa epske i naučne fantastike.

Pored toga, posetioci će moći da se upoznaju i sa novim društvenim igrama na temu epske i naučne fantastike. Kao i do sada, klubovi društvenih igara organizovaće prezentacije i turnire tokom čitavog dana tako da će posetioci moći da isprobaju mnoge igre bazirane na različitim temama iz opusa različitih žanrova epske fantastike. (danubeogradu.rs)

Festival epske fantastike – program

Od 14:00 vrata Doma omladine otvorena su za sve posetioce Festivala epske fantastike

Tribine i prezentacije, Velika sala Doma omladine:

14:30-15:30… „Igra prestola/ Pesma Leda i Vatre; Serija VS Knjiga“ Tribinu vodi Lazar Dragojlović

16:00-17:00… „Epska fantastika i Heavy Metal“ (tribina na kojoj će biti predstavljeni brojni metal bendovi na koje je uticala epska fantastika) Tribinu vodi: Marko Miranović, gosti: Aleksandar Petrović Celtic, Srđan Branković (Alogia) i Dušan Marković (autor mnogih cover artworka za HM bendove koji su inspirisani fantasy tematikom)

17:30-18:30… Tribina o nordijskoj mitologiji – predavanje: „Od postanka sveta do sumraka bogova“ gde će biti osvrta na legende o postanku sveta kod starih Germana i priče o Odinu i Thoru (Tribinu drži Marko Vasić)

19:00-20:00… „Put kroz zemlje i istoriju Esosa i Westerosa“ Tribinu vodi: Lazar Dragojlović

20:15-21:15… Vikinzi: Holivud i Valhala… Istorijski osvrt na seriju Majkla Hirsta „Vikinzi“ iz ugla diplomiranog režisera Miloša Đurovića

Cosplay tema ličnosti iz „Games of Throne“ i „Vikings“ serijala.

Klubovi i duštva koji će učestovati na festivalu i čije ćete društvene igre moži da isprobate:
Klub C22
D 20
Grenadier Shop
Sakurabana

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.