Naslovna » Turizam » Beogradska tvrđava: Počela turistička sezona

Beogradska tvrđava: Počela turistička sezona

Posle zimske pauze, Beogradska tvrđava postaje glavno šetalište i izletište Beograđana i gostiju prestonice.

Otvoreni su za posetioce Rimski bunar, Sahat kula, Veliki barutni magacin, Kula Nebojša, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja.

Ulaznice za sve objekte mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi: u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji i u Kuli Nebojša. U svakom od otvorenih objekta posetioce će svakodnevno čekati prezenteri Beogradske tvrđave, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava“ nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kulu Nebojšu, Sahat kulu, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 RSD (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 RSD), a za studente, đake i penzionere cena je 350 RSD. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Sahat kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja otvoreni su svakodnevno od 11.00 do 19.00, a Kula Nebojša radi od srede do nedelje od 11.00 do 19.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.