Naslovna » Porodica » Deca » DEMUS u DKCB-u, 14. i 18. aprila
DEMUS u DKCB-u

DEMUS u DKCB-u, 14. i 18. aprila

U okviru DEMUS-a biće održana gradska takmičenja mladih pevača i orkestara u Dečijem kulturnom centru Beograda u Takovskoj 8.

U Velikoj sali DKCB-a, 14. aprila od 10.00 do 13.00, na programu je Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača mlađih i starijih razreda i horova osnovnih škola, dok će se 18. aprila održati Gradsko takmičenje orkestara i malih instrumentalnih sastava.

Dečje muzičke svečanosti – DEMUS su tradicionalno Gradsko takmičenje muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda koje oragnizuje DKCB u saradnji sa opštinskim i gradskom organizacijom Prijatelja dece Beograda već 48 godina od marta do maja.

Program muzičkih svečanosti obuhvata realizaciju 18 koncerata Gradskog takmičenja muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda. Na takmičenju koje se organizuje kroz školsko, opštinsko i gradsko takmičenje učestvuje više hiljada dece koja se bave različitim oblicima muzičkog stvaralaštva (solisti, mali vokalni sastavi – dueti, terceti, kvarteti, vokalne grupe pevača, horovi, mali instrumentalni sastavi i orkestri).

U okviru DEMUS-a realizuje se i manifestacija „Zlatna sirena“. Ova manifestacija je jedina u našem gradu koja afirmiše rad muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.