Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Divna & Melodi u Sava centru

Divna & Melodi u Sava centru

U četvrtak, 21. aprila od 20.00, koncert u Sava centru održaće Divna & Melodi.

Pevačica anđeoskog glasa Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl Melodi proslaviće 25 godina rada ovim koncertom.

– Radni naziv koncerta je ‘Beograd u susret Vaskrsu’. Od ove godine to postaje tradicija! Na repertoaru će biti vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti Melodi, a u nekom trenutku i dragi gosti. Gosti su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima – najavljuje Divna.

Jubilej Divne & Melodi, pored koncerta u Sava centru, biće obeležen i CD-om „Antologija“ koji sadrži „izbor nekih od najlepših pesama pravoslavnog istoka“.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku Melodi. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Publiku u Velikoj dvorani Sava centra 21. aprila, kaže Divna, očekuje „divan, vizuelno obogaćen i muzičkim ‘iskocima’ osvežen koncert!“

– Pevati duhovnu muziku u sali kao što je Sava centar je uvek izazov, pre svega zvučni. Priroda duhovne muzike zahteva akustiku nalik crkvenoj, dakle dočarati pravi zvuk je zadatak! Od pevača se traži majstorstvo, a od tehnike da vrhunski prezentuje to majstorstvo. Ovo će biti pravi izazov. Dodati nešto, a ne poremetiti i oduzeti tim dodatkom sustinu! Sve je ovo dobra strana pevanja u Sava centru – objašnjava Divna.

Prodaja ulaznica na blagajni Sava Centra i preko mreže Eventim. Cene ulaznica: 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 RSD.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije „Dani Beograda“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.