Naslovna » Izlasci » Film » DKSG: Trejlerama – noć filmskih trejlera
Trejlerama - noć filmskih trejlera

DKSG: Trejlerama – noć filmskih trejlera

U utorak, 12. aprila od 20.00 do ponoći, u Klubu Magistrala (DKSG) biće organizovana Trejlerama – noć filmskih trejlera.

Trejlerama je višečasovna audiovizuelna ekstravaganca koja će vas odvesti u vreme prljavih, zadimljenih ponoćnih bioskopa u kojima su beskrajni maratoni jeftinih filmova sumnjivog kvaliteta i moralnih vrednosti zabavljali, zgražavali i šokirali publiku, pomerajući granice pristojnosti i ukusa.

Neretko interesantniji od samih filmova koje su najavljivali, trejleri su postali autonomna forma, esencijalni za komercijalni uspeh filma na sve zasićenijem bioskopskom tržištu, gde su granice između pornografije i mejnstrima bivale sve poroznije.

– Gledaćemo sate i sate najboljih, najbizarnijih, našokantnijih i najsmešnijih trejlera iz celog sveta. Samuraji, čudovišta, akcioni heroji, vanzemaljski osvajači, gangsteri, ubice, kung fu majstori, prostitutke, bajkeri, veštice, demoni, pobesnele životinje, prirodne i natprirodne katastrofe iz filmova u kojima je sve dozvoljeno – najavljuje Filip Ćetković, filmski kritičar i selektor programa.

Prvi sat projekcije će biti posvećen žanrovskim filmovima sa tematikom studentskog života, događaja u kampusima, izazova post-adolescencije… (danubeogradu.rs)