Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi Dečiji baletski festival 28. aprila

Drugi Dečiji baletski festival 28. aprila

U četvrtak 28. aprila Baletski centar ,,Ana Pflug“ i Dečiji kulturni centar Beograda, povodom Svetskog dana igre CID UNESCO, organizuju 2. Dečiji baletski festival namenjen mališanima uzrasta od 5 do 14 godina.

U prostoru Dečijeg kulturnog centra na dva koncerta, od 17 i od 20 časova, posetiocima će se predstaviti preko 450 učesnika iz 22 baletska studija i škole iz čitave Srbije, koji neguju klasičnu baletsku umetnost (Beograd, Novi Sad, Užice, Niš, Smederevska Palanka, Obrenovac, Kragujevac, Ub, Dobanovci, Lazarevac…).

Cilj manifestacije je popularizacija, razvoj i negovanje baletske umetnosti kroz susrete baletskih pedagoga, studija i škola, prikazivanje vrednosti klasične baletske umetnosti kroz dečiji izraz, stvaranje novih kontakata i ideja, koje će doprineti umetničkom stvaralaštvu mladih. Roditelji koji žele svoju decu da upišu u neku od baletskih škola biće u prilici da se informišu o uslovima i načinu rada.

Dečijem baletskom festivalu pridružuje se izdavačka kuća “Otvorena knjiga”, koja će izložiti izabrana dela za decu i odrasle u holu Dečijeg kulturnog centra. Jedan od sponzora i partnera je i firma “Super hrana iz Perua”, na čijem će se štandu sa bezglutenskim i organskim proizvodima Maja Volk družiti sa posetiocima i davati savete o zdravoj ishrani.

Ulaznice za koncerte mogu se nabaviti po ceni od 300 dinara putem rezervacije na telefon 060/4324546 ili na sam dan događaja u Dečijem kulturnom centru Beograda, Takovska 8.

Izvršni odbor ove godine čine direktor i idejni tvorac Festivala Ana Pflug, selektor Konstantin Tešea, prvak baleta Narodnog Pozorišta, menadžer Jasenka Tošić i koordinator projekta Sanja Pflug.

Baletski centar ,,Ana Pflug“ osnovala je balerina Ana Pflug, sa ciljem da svoju ljubav prema baletu, muzici i pozorištu prenese prvenstveno najmlađima, ali i ostalima koji nisu imali prilike da se upoznaju sa svetom baleta. Pored razvoja baleta, baletski centar je otvoren za saradnju sa svima koji žele da saznaju, učestvuju ili napreduju u okviru ove oblasti.

(danubeogradu.rs)