Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Fox Movies – filmovi u maju 2016.
Fox Movies - filmovi u maju: Đorđe iz džungle
Fox Movies - filmovi u maju: Đorđe iz džungle

Fox Movies – filmovi u maju 2016.

Tokom maja će biti promenljivo vreme, pa je to i idealna prilika da se pogledaju dobri filmovi na Fox Movies.

Iz programa Fox Movies izdvajamo sledeće naslove: „Đorđe iz džungle“, „Beli ambis“, „Tri musketara“, „Kazanova“, „Predsednički avion“, „Hidalgo“, „Šangajsko podne“, „Šangajski vitezovi“, „Šest dana, sedam noći“, „Perl Harbor“ i“Zgodna žena“.

Đorđe iz džungle, 1. maja u 20.00

Izvorni naslov: George Of The Jungle
Trajanje: dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, komedija
Vreme emitovanja: nedelja u 20.00
Režija: Sem Vajsman
Uloge: Brendan Frejser, Lesli Man, Tomas Hejden Čerč
Godina proizvodnje: 1997.

Đorđe je kao beba preživeo pad aviona u džunglu i pošto ga je usvojio mudri majmun, odrastao je u divljini.Dvadesetak godina kasnije, Ursulu Stenhoup, bogatašicu iz SAD, od smrti na safariju je spasao odrasli Đorđe i odveo je u džunglu da živi s njim. On polako uči pravila o ljudskim odnosima, dok Ursulu i onoga ko ju je odveo traži njen ljubavnik Lajl. Pošto što ih nađu, Ursula odvede Đorđa u SAD gde počinje njegovo uklapanje u savremeno društvo.

Beli ambis, 3. maja u 22.00

Izvorni naslov: Vertical Limit
Trajanje: Dva sata
Žanr: Akcioni, avanturistički, drama
Vreme emitovanja: Utorak u 22.00
Režija: Martin Kempbel
Uloge: Skot Glen, Kris O’Donel, Bil Pakston
Godina proizvodnje: 2000.

Priča nabijena adrenalinom prati mladog penjača Pitera Gareta, koji mora da izvede rizično spasavanje na K2, drugom planinskom vrhu po visini. Suočen sa sopstvenim ograničenjima i zadivljujućom moći prirodnih elemenata koje je nemoguće kontrolisati, Piter u trci s vremenom rizikuje svoj život da bi spasao svoju sestru Eni i njen tim na vrhu. Tim je zarobljen u ledenom grobu na visini od  26.000 stopa, zoni smrti iznad visinske granice izdržljivosti gde ljudsko telo ne može dugo da preživi. Svaka sekunda je važna dok Piter traži pomoć od ekipe sastavljene od penjača, kako bi se popeo na jeziv, moćan i zastrašujući vrh u misiji da spase svoju sestru.

Fox Movies - filmovi u maju: Tri musketara
Fox Movies – filmovi u maju: Tri musketara

Tri musketara, 7. maja u 20.00

Izvorni naslov: The Three Musketeers
Trajanje: dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, komedija
Vreme emitovanja: subota u 20.00
Režija: Stiven Herek
Uloge: Čarli Šin, Kifer Saterlend, Kris O’Donel
Godina proizvodnje: 1993.

Trojica najboljih od raspuštenih musketara – Atos, Portos i Aramis – pridruže se mladom, temperamentnom Dartanjanu, koji želi da postane musketar da bi raskrinkali zaveru kardinala Rišeljea da oformi savez s neprijateljima preko zagonetne dame. Rošfor, kardinalova desna ruka, najavi zvanično raspuštanje kraljevih musketara. Međutim, trojica odbiju da polože svoje mačeve: borac i pijanica Atos, gusar i ljubavnik Portos i sveštenik i pesnik Aramis. Došavši u Pariz da bi se pridružio musketarima, Dartanjan otkrije kardinalove planove i njih četvorica kreću u misiju spasavanja kralja i otadžbine.

Kazanova, 8. maja u 20.00

Izvorni naslov: Casanova
Trajanje: dva sata
Žanr: avanturistički, komedija, drama
Vreme emitovanja: subota u 22.00
Režija: Lase Halstrem
Uloge: Hit Ledžer, Sijena Miler, Džeremi Ajrons
Godina proizvodnje: 2005.

Kazanova je zaljubljen u Frančesku, a ona misli da joj je on prijatelj, iako je veren sa Viktorijom, u koju je zaljubljen Frančeskin brat Đovani. Frančeska je obećana Papriciju, koji misli da je Kazanova pisac Guardi, koji je zapravo Frančeskin „nomme de plume“. Usred svih tih tajnih identiteta i nesporazuma, katolička crkva šalje Pučija da Kazanovu i Gardija dovede na suđenje zbog jeresi.

Fox Movies - filmovi u maju: Predsednički avion
Fox Movies – filmovi u maju: Predsednički avion

Predsednički avion, 8. maja u 22.15

Izvorni naslov: Air Force One
Trajanje: dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, romantični
Vreme emitovanja: nedelja u 22.15
Režija: Volfgang Pitersen
Uloge: Harison Ford, Gari Oldman, Glen Klous
Godina proizvodnje: 1997.

Predsednik SAD odlazi u Moskvu i drži govor u kome naglasi da SAD neće imati nikakvu toleranciju za terorizam. Na letu ka kući, teroristi otmu predsednički avion i sve putnike (uključujući njegovu suprugu i ćerku) uzmu za taoce. Teroristi nameravaju da ubiju po jednog taoca na svakih pola sata, sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Međutim, predsednik je vlasnik Ordena časti, pa teroriste možda očekuje iznenađenje…

Hidalgo, 10. maja u 22.00

Izvorni naslov: Hidalgo
Trajanje: dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, vestern
Vreme emitovanja: utorak u 22.00
Režija: Džo Džonston
Uloge: Vigo Mortensen, Omar Šarif, Zulajka Robinson
Godina proizvodnje: 2004.

Frenk T. Hopkins, kauboj koji glumi u predstavi „Divljeg zapada Bafalo Bila“, potresen je zbog događaja koje je video kod Ranjenog kolena i načina na koji se u predstavi postupa prema Indijancima. Arapski šeik koji je proglašen za najizdržljivijeg jahača traži izazivača i pojavi se jahač koji će učestvovati u velikoj trci preko pustinje. Pošto stigne tamo, uvučen je u političku spletku – pustinjski princ pokušava da se domogne šeikovih tajni o uzgoju arapskih konja. Tu je i Engleskinja koja pokušava da osvoji pravo da svog rasnog konja pari sa arapskim šampionom. Hidalgo je Hopkinsov mali jahaći konj mešovite rase i metafora je za samog Hopkinsa, čija majka je Indijanka iz plemena Lakota, ali on je to krio gotovo od svih. 

Fox Movies - filmovi u maju: Šangaj...
Fox Movies – filmovi u maju: Šangaj…

Šangajsko podne, 14. maja u 20.00, i Šangajski vitezovi, 21. maja u 20.00

Izvorni naslovi: Shanghai Noon, Shanghai Knights
Trajanje: Dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, komedija
Vreme emitovanja: subota u 20.00
Režija: Tom Dej, Dejvid Dobkin
Uloge: Džeki Čen, Oven Vilson, Fan Vong
Godine proizvodnje: 2000, 2003.

Tokom 1880-ih, Čon Vangovog oca i čuvara Carskog pečata ubili su članovi parlamenta i član kraljevske porodice Retboun (koji je ukrao Carski pečat), a Čon Vangova sestra Čon Lin bila je svedok ubistva. Čon Linprati Retbouna do Londona da bi ga ubila, a Čonu šalje pismo kojim ga obaveštava o ubistvu. Čon zatim putuje u Njujork kod Roja O’Banona. Oni zajedno putuju u Englesku i sastaju se sa Čon Lin da bi ubili Retbouna i vratili Carski pečat.

Šest dana, sedam noći, 15. maja u 20.00

Izvorni naslov: Six Days, Seven Nights
Trajanje: dva sata
Žanr: akcioni, avanturistički, komedija
Vreme emitovanja: nedelja u 20.00
Režija: Ivan Rajtman
Uloge: Harison Ford, En Heč, Dejvid Švimer
Godina proizvodnje: 1998.

Pošavši na romantični vikend na tropskom ostrvu sa svojim dečkom, ambiciozna i odlučna Njujorčanka pristane da napiše priču o susednom ostrvu za svoj časopis. Jedinim dostupnim avionom pilotira opušteni pijanac i njih dvoje se ne dopadaju jedno drugom. Međutim, ona nema izbora, a on ne može da odbije novac. Kada se avion surva na nenaseljeno ostrvo, a šanse za spasavanje su male, oboje zažale jer se nisu drugačije dogovorili – barem za početak…

Fox Movies - filmovi u maju: Perl Harbor
Fox Movies – filmovi u maju: Perl Harbor

Perl Harbor, 15. maja u 22.00

Izvorni naslov: Pearl Harbor
Trajanje: četiri sata
Žanr: akcioni, drama, istorijski
Vreme emitovanja: nedelja u 22.00
Režija: Majkl Bej
Uloge: Ben Aflek, Kejt Bekinsejl, Džoš Hartnet
Godina proizvodnje: 2001.

Rejfi Deni su najbolji prijatelji, a takođe su i piloti. Kad u Evropi bukne Drugi svetski rat, Amerika ne želi da učestvuje u njemu, ali ipak priprema vojsku, pa se Rejf i Deni pridruže Ratnom vazduhoplovstvu. Rejf upozna medicinsku sestru Evelin i zaljubi se u nju. Ali kad mu se pruži prilika da se pridruži britanskom ratnom vazduhoplovstvu, on je smesta prigrli. Ubrzo posle odlaska, njegov avion obore, a njega proglase mrtvim. Deni i Evelin su stacionirani u Perl Harboru i oslanjaju se jedno na drugo pošto saznaju šta se desilo Rejfu. Ali Rejf se iznenada vrati. Kad sazna za njihovu vezu, poludi i počne da progoni Denija. Ali Perl Harbor je iznenada napadnut i oboreni su neki avioni koji su ih napali. Ruzvelt kasnije odluči da se osveti Japanu. Pukovnik Dulitl je zadužen za akciju. On pozove Rejfa i Denija da mu se pridruže, a oni pristanu, znajući da su slabe šanse da će se vratiti. Njihov odnos je ipak i dalje napet.

Zgodna žena, 25. maja u 22.00

Izvorni naslov: Pretty Woman
Trajanje: dva sata
Žanr: komedija, romantični
Vreme emitovanja: nedelja u 20.00
Režija: Gari Maršal
Uloge: Ričard Gir, Džulija Roberts, Džejson Aleksander
Godina proizvodnje: 1990.

Zbog svog ogromnog bogatstva i zanosnog izgleda, Edvard Luis bi mogao da ima svaku ženu koju poželi, bolju polovinu koja mu je potrebna da ga drži pod ruku na društvenim događajima i pomogne mu da još više zarađuje. Međutim, on je usredsređen na preuzimanje kompanije sa Filipom Stakijem, partnerom u zločinu i advokatom koji je uz njega deset godina, i ne mari za te žene. Svaka žena u njegovom životu se osećala zapostavljeno i na kraju ga je ostavila, i on postaje svestan te činjenice. Edvard i Filip na Beverli Hilsu rade na preuzimanju kompanije Džejmsa Morsa, koja je pred bankrotom. Edvardu je potrebna ženska pratnja, pa on posle slučajnog susreta u Bulevaru Holivud odluči da angažuje prostitutku Vivijan Vord da nedelju dana neprestano bude uz njega. Čini to u želji da ima profesionalku koja će biti posvećena poslu, ali neće biti vezana za njega kad ta nedelja prođe. Za Vivijan su Los Anđeles i svet biznisa relativno novi i treba da izgleda i da se ponaša u skladu sa ulogom, a Edvard joj daje novac i prepušta joj mnoge odluke. Ona nalazi mentora u Barniju Tompsonu, menadžeru hotela u kom je Edvard odseo. Barni i njegovi saradnici mogu da pretvore Vivijan u Pepeljugu, ali pitanje je da li će ona moći da se vrati svom životu u i hoće li nakon sedam dana zadržati svog princa iz bajke i sve koji je vide kao Pepeljugu, a ne kao prostitutku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.