Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Četiri elementa“ u Muzeju grada Beograda
„Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“
„Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“

Izložba „Četiri elementa“ u Muzeju grada Beograda

Izložba „Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“ biće svečano otvorena u petak 15. aprila u 19 časova u Muzeju grada Beograda.

Upoznavanje sa izloženim delima Dajane Brenan, Edit Menije, Mičiko Seki i Mire Špadijer prve večeri upotpuniće muzički program koji priprema DJ Željko Kerleta.Za dž

Gostujuću izložbu „Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“ pripremile su četiri umetnice koje žive i rade u Parizu. Poreklom su sa različitih kontinenata, a izlažu u svim krajevima sveta. Beograd im je usputna stanica u zaista zavidnim umetničkim karijerama, ali ona stanica koja ih je posebno inspirisala.

Umetnice koje se bave različitim oblastima savremene primenjene umetnosti bile su, naime, u poseti Beogradu u februaru mesecu, i tokom obilaska zgrade Muzeja grada Beograda, istražujući i osećajući sirovi prostor ovog impozantog izložbenog mesta, izradile su umetničke predmete kao svoj pogled na taj prostor. Neka od dela koja će biti izložena nastala su samo za „Resavsku“ i nigde  drugde na taj način neće biti izlagana.

“Četiri elementa” izlažu Dajana Brenan (Diana Brennan), umetnica koja se bavim dizajnom tekstila, poreklom iz Australije, Edit Menije (Edith Meusnier) iz Francuske, koja se bavi umetničkim instalacijama, Mičiko Seki (Michiko Seki), koja izrađuje predmeta od porcenala u Japanu i Francuskoj i Mira Špadijer, poreklom sa naših prostora, koja dizajnira savremeni nakit.

Muzej grada Beograda nalazi se na adresi Resavska 40b. Izložba se može pogledati od 16. do 24. aprila, svakoga dana od 10 do 18 časova.

Ulaz je besplatan.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković