Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Prvi svetski rat kao inspiracija…“
Izložba "Prvi svetski rat kao inspiracija u radovima studenata FLU"

Izložba „Prvi svetski rat kao inspiracija…“

Od 5. (13.00) do 17. aprila na Beogradskoj tvrđavi biće otvorena izložba „Prvi svetski rat kao inspiracija u radovima studenata Fakulteta likovnih umetnosti“.

U galeriji u Unutrašnjoj Stambol kapiji izložbu će otvoriti direktorka Istorijskog muzeja Srbije dr Dušica Bojić i dekan Fakulteta likovnih umetnosti Dimitrije Pecić.

„Izložba crteža studenata FLU predstavlja priliku da se u okviru obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata podsetimo ovog važnog i tragičnog perioda u svetskoj i nacionalnoj istoriji, koji je predstavljao urušavanje humanističkih vrednosti. O Velikom ratu mnoge generacije su u školama malo učile, pominjani su ukratko samo osnovni podaci o trajanju rata, zemljama učesnicama, broju stradalih…Za dž

… Ova izložba predstavlja podsticaj za učesnike i posetioce da o ovom periodu više saznaju, da osvrćući se na priče i život svojih predaka ožive kolektivno sećanje“. (Tia Knežević; iz kataloga izložbe)

Izložbu je pripremila vanredni profesor Vesna Knežević u saradnji sa studentima FLU. Svoje radove izložiće deset studenata: Jelena Veljanović, Veljko Dimitrijević, Marija Stanković, Barbara Morel, Dunja Ožegović, Dragana Ognjenović, Ivana Gluvakov, Maja Gajić, Jelena Milićević i Dragana Gajić.

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 11.00 do 19.00, a ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.