Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert u čast Džoiju Ramonu

Koncert u čast Džoiju Ramonu

Grupe Psihomodo pop i Čovek bez sluha održaće koncert 15. aprila u Mikser House-u povodom petnaestogodišnjice od smrti Džoija Ramona.

Mikser House i beogradski festival subkulture Paralel, priređuju celodnevni program posvećen frontmenu čuvene američke pank grupe Ramones.

Dnevni program će obuhvatiti i tribinu na kojoj će posetioci moći bliže da se upoznaju sa likom i delom legendarne ikone kontrakulture. Jedan od govornika biće i Davor Gobac, frontmen kultnog sastava Psihomodo pop, čije se stvaralaštvo u značajnoj meri oslanja na pank zvuk koji su stvarali Ramonsi.

Program će kulminirati koncertom „hrvatskih Ramonsa“, koji su svojim načinom sviranja, muzikom i stilom, ostavili upečatljiv trag na rok sceni bivše Jugoslavije.

Psihomodo pop je tokom godina uspeo da se nametne kao nezaobilazan faktor rok izraza na ovim prostorima, uvek su rado viđeni, rado slušani, a svojom pojavom i scenskim nastupom, publiku ne ostavljaju ravnodušnim. Uprkos tome što deluju više od trideset godina, oni i dalje, jednakim žarom, priređuju nova, sve bolja muzička iskustva i iz godine u godinu dokazuju da pravi kvalitet ne stari, već samo menja boje.

Pošto su krajem prošle godine obeležili jubilej izleta u akustične vode nizom od tri rasprodata unplugged koncerta u zagrebačkoj „Gaveli“, bend koji iza sebe ima pet Porina, među kojima su priznanja za najbolji rok album i album godine, nedavno je izdao i vinil „Ćiribu Ćiriba“ koji će promovisati na beogradskom koncertu u Mikser House-u.

Podrška – Čovek bez sluha

Kao podrška Psihomodo Popu, nastupiće kragujevački pankrok sastav, koji već 20 godina ponosno nosi nadimak „šumadijski ramonsi“, Čovek bez sluha.

Posle prelomnog momenta u karijeri kada u svoje redove dovode Mikija Radojevića, pevača prijateljskog benda Six Pack, bend neprekidno radi, snima, svira i uspinje se ka vrhu domaće rok scene. Posle albuma „Second Hand“ i hitova „Daleko blizu daleko“, „Dosadan dan“, „Umesto osmeha“ i drugih, Čovek bez sluha je rado viđen na najznačajnijim regionalnim festivalima, uvek u vrhovima radio i TV top lista, kao i jedan od koncertno najaktivnijih izvođača ovog podneblja.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 RSD, dok će na ulazu cena biti 900 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.