Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Urban & 4 u Domu omladine

Koncert: Urban & 4 u Domu omladine

U petak, 8. aprila od 21.00 u velikoj sali Doma omladine Beograda nastupiće Urban & 4.

Ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji koštaju 1.200 RSD, dok će na dan koncerta cena biti 1.500 RSD.

Ovo će biti koncertna promocija jednog od najboljih prošlogodišnjih live izdanja u regionu – benda Urban & 4. Dvostruki koncertni album „Live 2015“ zapis je sa dosada najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog 21. februara 2015. u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova.

Tim koncertom su obuhvaćene sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera, preko antologijskih albuma „Otrovna kiša“ i „Žena dijete“, do novijih diskografskih izdanja “ Kundera“ (dobitnik Porina za najbolji album rok muzike) i „Mamut“ – jedan od najboljih regionalnih albuma 2014. godine.

Dvostruki live donosi 23 pesme, više nego dovoljno i za apetite najvećih obožavatelja, a Urban & 4 – Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman – još jednom su dokazali izvrsnost na koncertnom terenu. A kad se na to nadoveže i fantastično horsko pevanje publike, magija je potpuna. Ostaviti dušu na pozornici i dobiti od publike fantastičan feedback i mamutske emocije rezervisano je za retke. Urban & 4 spadaju među te retke.

Riječkoj petorci na koncertu u Domu sportova pridružili su se i dugogodišnji prijatelji, saradnici, Gibo(nni) u ulozi basiste na pesmama „Glas jeka“ i „Mjesto za mene“, dok je Vlado Simčić Vava (Laufer) svirao gitaru u pesmama „Moja voda“ i „Svijet za nas“; na nekoliko pesama gostovao je i devojački hor Mozartine kao i dečiji hor Papandopuline.

Predgrupa

And The Kid je indi/rok/alternativna četvorka iz Zagreba, nastala s početka 2011. godine. Iza sebe imaju dva studijska albuma: Factories (2013) i Grand Mal (2015) koji su naišli na odlične kritike kako publike tako i muzičke kritike. Njihova muzika je o svetu, bio taj svet dobar ili loš. (danubeogradu.rs)